Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Aprílové tragické nešťastie migrantov: Hasiči už z vraku potopenej lode odniesli desiatky tiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Telesné pozostatky desiatok zosnulých obetí katastrofy lode so stovkami utečencov na palube, ktorá sa v noci z 18. na 19. apríla 2015 potopila po kolízii s nákladným plavidlom v Stredozemnom mori a ktorej vrak vyzdvihli iba na sklonku júna 2016, odviezli doteraz talianski hasiči.

Ako v pondelok uviedol šéf operácie Luca Cari, telesné pozostatky sa našli na kapitánskom mostíku lode. Ďalšie pátranie po telách obetí sa sústredí teraz na skladové priestory plavidla, kde kamera už odhalila, že sú tam pod vrstvou telesných pozostatkov aj lepšie zachované mŕtve telá nešťastníkov vrátane detí. Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Z pasažierov spomínanej lode sa podarilo zachrániť iba 28 ľudí, telá ďalších 50 migrantov vytiahli z vôd mora už bez známok života v prvých hodinách po katastrofe. Ďalších 169 tiel našli príslušníci námorníctva na morskom dne.

Talianske úrady po vyzdvihnutí vraku z morského dna a po preverení jeho rozmerov dospeli k zníženiu pôvodne odhadovaného počtu cestujúcich. V konečnom dôsledku mohlo prísť pri nešťastí o život okolo 500 ľudí, uviedol kontradmirál Pietro Covino.

Viac o téme: UtečenciTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu