Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lekcie pre utečencov o prispôsobení sa životu v Holandsku: Učiť sa budú o TOMTO!

Jet Bussemakerová
Jet Bussemakerová (Zdroj: youtube.com)

AMSTERDAM - Utečenci z holandských azylových stredísk sa v rámci lekcií o prispôsobení sa životu v Holandsku okrem iného dozvedia aj o právach príslušníkov sexuálnych menšín. Tamojšia ministerka školstva Jet Bussemakerová to potvrdila v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Trouw.

Vzdelávanie azylantov bude podľa Bussemakerovej vychádzať z didaktických materiálov používaných na stredných školách. Cieľom týchto lekcií je pripomenúť utečencom, že diskriminácia na základe sexuálnej orientácie nebude v Holandsku tolerovaná.

"Nesmieme byť naivní. Utečenci pochádzajú z krajín, kde práva homosexuálov nie sú samozrejmosťou a kde nie sú všade rešpektované práva žien," povedala Bussemakerová. Dodala, že ministerstvo školstva dodá potrebný didaktický materiál. Jednotlivé utečenecké centrá samy rozhodnú, do akej miery budú poskytnuté učebnice používať.

V decembri museli úrady presunúť piatich homosexuálov spomedzi žiadateľov o azyl v Amsterdame na nové miesto po tom, ako sa stali terčom útokov zo strany iných utečencov v prijímacom centre.
Holandská vláda medzitým odmietla návrh na vytvorenie samostatného ubytovania v utečeneckých centrách pre gejov.

Viac o téme: UtečenciHolandskoJet Bussemakerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu