Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Útok šialenca na utečencov: Nadrogovaný Nemec (28) sa do nich pustil slzným sprejom

Migranti v Nemecku
Migranti v Nemecku (Zdroj: SITA)

HALBE - Tridsaťpäť ľudí musel v utorok večer vo východonemeckej obci Halbe ošetriť lekár, keď v miestnej ubytovni pre žiadateľov o azyl začal dvadsaťosemročný muž rozstrekovať slzný sprej. Informovali o tom dnes nemecké médiá. Útočník bol údajne pod vplyvom drog.

Na pomoc 35 ľuďom s problémami s dýchaním a podráždenými očami vyrazilo 102 záchranárov a policajtov, z toho päť lekárov. Na pozorovanie do nemocnice previezli 14 zranených, vrátane piatich detí.

Údajným páchateľom bol muž zo Saska, ktorý v brandenburskej obci Halbe pracoval pre stavebnú firmu na prestavbe bývalých kasární na ubytovacie zariadenia pre žiadateľov o azyl. V utorok začal na chodbe bývalého hotela, v ktorom vraj boli stavební robotníci ubytovaní spolu s migrantami, rozstrekovať slzný sprej. Podľa policajnej hovorkyne bol mladík pod vplyvom amfetamínu, pervitínu a alkoholu.

Prípadom sa zaoberá aj Spolkový úrad pre ochranu ústavy (BfV), ktorý má na starosti okrem iného vyšetrovaním krajne pravicového násilia. V Nemecku v poslednej dobe pribúda prejavov pravicového extrémizmu a xenofóbie, vrátane podpaľačských útokov na ubytovne pre migrantov či vyhrážok politikom, ktorí sa utečencov zastávajú.

Viac o téme: UtečenciNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu