Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemcom dochádza trpezlivosť: Podpálili chystanú ubytovňu pre migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAUEN - V nemeckom meste Nauen v spolkovej krajine Brandenbursko v noci na dnes zhorela chystaná núdzová ubytovňa pre žiadateľov o azyl. Podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o podpaľačstvo, informovala agentúra DPA.

Hasiči k požiaru športovej haly v Nauen dorazili v čase, keď už bola celá budova v plameňoch a nebolo možné ju uhasiť. Rozhodli sa preto nechať požiar pod kontrolou dohorieť. V telocvični pripravovanej pre ubytovanie utečencov zatiaľ nikto nebýval, nikto tak neutrpel zranenia.

V meste Nauen, ktoré leží necelých 20 kilometrov západne od Berlína, došlo tento rok k niekoľkým demonštráciám proti zriadeniu ubytovne pre žiadateľov o azyl. Polícia preto považuje za pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru práve podpolačský útok. Technickú chybu síce zatiaľ nevylúčila, ale je vraj krajne nepravdepodobná.

Vyhorená športová hala patrila miestnej strednej škole. Jej vedenie v júli oznámilo, že telocvičňu od septembra do konca roka poskytne utečencom. Po sprevádzkovaní obytných kontajnerov v neďalekých obciach Schönwalde a Dallgow-Döberitz sa mala hala vrátiť svojmu pôvodnému účelu.

V Nemecku v poslednej dobe podpaľači zapálili niekoľko budov určených pre ubytovanie utečencov, napríklad v južnonemeckom Weissachu či v saskej Míšni. Podľa vládnej prognózy dorazí tento rok do Nemecka až 800.000 utečencov, čo je štvornásobok oproti roku 2014.

Viac o téme: UtečenciMigrantiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu