Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za podpaľačstvo si pôjdu posedieť za mreže: Ubytovňa pre utečencov vyhorela takmer do tla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HAGEN - Na päť, respektíve šesť rokov za mreže poslala dnes nemecká justícia dvoch mužov, ktorí majú na svedomí podpaľačský útok na ubytovňu pre sýrskych utečencov v mestečku Altena v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Súd v Hagene oslobodil dvojicu spod obvinenia z pokusu o vraždu, pričom konštatoval, že spomínané tresty nepodmienečného odňatia slobody pre obžalovaných, hasiča a jeho priateľa, vníma ako dostatočné.

Za hlavného zodpovedného z činu považovali sudcovia 26-ročného hasiča, ktorý si neželal vo svojom susedstve migrantov. Jeho priateľka dokonca pohrozila, že sa v opačnom prípade odsťahuje. Muž tak napokon v noci na 3. októbra 2015 prenikol spoločne s priateľom do ubytovne, kde na povale rozliali benzín, ktorý následne zapálili. Potom z miesta činu ušli, informovala agentúra DPA.

Dvojici pomohlo k oslobodeniu spod obvinenia z pokusu o vraždu, že zavrela za sebou okienko, čo významnou mierou prispelo k tomu, že plamene sa rýchlo nerozšírili na celý objekt a neohrozili životy obyvateľov, naopak, že tlejúci požiar vlastne susedia objavili až na druhý deň. Nič to však nemení na fakte, že išlo o xenofóbne motivovaný útok dvojice mužov, ktorá netajila svoju radikálne pravicovú orientáciu, odznelo v súdnej sieni.

Viac o téme: UtečenciUbytovňaRozsudok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu