Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Británia bude trestať za prenájom bytov migrantom bez povolenia na pobyt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská vláda sťaží ilegálnym migrantom hľadanie ubytovania a majiteľov domov a prenajímateľov bytov zaviaže k novým povinnostiam, napísala dnes agentúra DPA.

Prenajímatelia budú podľa dnešného oznámenia vlády musieť po novom nájomníkov bez riadneho povolenia na pobyt vysťahovať, a to i bez vydania náležitého súdneho príkazu. Pred nasťahovaním sa nových záujemcov zasa budú musieť prenajímatelia skontrolovať pravosť ich povolenia na pobyt v Spojenom kráľovstve.

Pokiaľ tak neurobia, alebo dovolia migrantom, aby sa do ich domov nasťahovali aj bez platných papierov, hrozí im finančná pokuta a až päť rokov väzenia. Tieto pravidlá budú súčasťou návrhu nového zákona o prisťahovalectve, o ktorom sa budú britskí poslanci radiť po letnej prestávke.

Vláda podľa spravodajského serveru BBC plánuje zakročiť voči "darebáckym prenajímateľom, ktorí sa snažia zarobiť na ilegálnej migrácii".

V čase, keď sa cez eurotunel pod Lamanšským prielivom snažia do Británie dostať stovky migrantov, majú pobyt potenciálnych prisťahovalcov ohraničiť prísne zákony, povedal v uplynulom týždni v reakcii na vzniknutú situáciu britský premiér David Cameron.

V prístave Calais na severozápade Francúzska sa noc čo noc pokúšajú africkí a blízkovýchodní utečenci dostať do vlakov smerujúcich zo starého kontinentu popod Lamanš do Británie. Francúzsko v reakcii na to nasadilo k hraniciam dodatočných policajtov, Británia zasa sľúbila finančnú pomoc a vybudovanie oplotenia.

Viac o téme: UtečenciBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu