Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapček, ktorý utiekol zo Sýrie, vyvolal vlnu sympatií: Po tom, čo dostal poriadnu bitku

Ahmedovi tiekla po útoku krv z nosa. Zobraziť galériu (3)
Ahmedovi tiekla po útoku krv z nosa. (Zdroj: Twitter)

IZMIR - Fotografie malého sýrskeho utečenca, ktorého zbil manažér reštaurácie v tureckom meste Izmir, sa po útoku začali šíriť sociálnymi sieťami a vyvolali nielen vlnu pobúrenia, ale aj súcitu. Na snímkach vidno uplakaného chlapca so zakrvácaným nosom, ktorý si výprask na námestí vyslúžil za to, že predával vreckovky. Na prípad už upozornili aj premiéra Ahmeta Davutoglu, ktorý požiadal miestneho lídra svojej strany, aby rodinu našiel a pomohol jej.

Barbarstvo na hraniciach Európy: FOTOREPORTÁŽ boja utečencov o holý život pred mäsiarmi z IS!

"Len som predával vreckovky. Kým som sa chystal predať balíček jednej dáme, odtiahli ma stranou a udreli ma," povedal Ahmed Hamdi Abeyd po útoku pre miestne noviny Hurriyet Daily. "Sýrčania na druhej strane cesty sa ponáhľali a naliali na mňa vodu, až potom som získal vedomie," dodal zbitý chlapec.

Po tom, čo sa fotografie z incidentu dostali na sociálnu sieť, našlo sa množstvo sympatizantov, ktorí s obeťou súcitia a dúfajú, že zodpovední skončia za útok vo väzení. "Moje srdce je zničené po tom, čo som videl zbitého sýrskeho utečenca, ktorý sa snaží predať vreckovky zákazníkom v Turecku. Plačem," uviedol jeden z nich.

Podľa dostupných informácií bol manažér reštaurácie naštvaný na chlapca, pretože obťažoval zákazníkov. Keď sa chlapec bránil, manažér ho udrel a ďalej bil, a to aj napriek tomu, že všetko sledovali nielen hostia, ale aj okoloidúci, ktorí sa snažili útok zastaviť.

Chlapček, ktorý utiekol zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Chlapček, ktorý utiekol zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Incident šokoval obyvateľov Izmiru, tretieho najväčšieho mesta Turecka, ktoré je dobre známe pre svoj liberálny postoj. Ďalší útok na sýrskeho chlapca manažérom Burger Kingu v Istanbule vyvolal podobnú vlnu pobúrenia pred šiestimi mesiacmi.

Turecko je domovom viac ako 1,7 milióna sýrskych utečencov, ktorých vyhnala z ich rodnej krajiny štvorročná občianska vojna. Zlomok z nich žije v stanoch v utečeneckých táboroch v južnom Turecku, ale mnohí sú nútení ponevierať sa po uliciach miest.

Miestne noviny uviedli, že chlapec spolu s rodičmi a štyrmi súrodencami utiekol z Aleppa po tom, čo si otec, opravár televízorov, nevedel nájsť prácu. Chlapcova matka sa nechala počuť, že po príchode do Turecka sú veľmi šťastní. "Boh vám žehnaj," povedala.

Viac o téme: TureckoChlapecUtečenecBitkaAhmed Hamdi Abeyd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu