Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajtov privolali kvôli krádeži: Napadli ich opití muži, strhla sa poriadna mela

Bitka vypukla v miestnom bare v Smižanoch
Bitka vypukla v miestnom bare v Smižanoch (Zdroj: foto: tv joj)

SMIŽANY - Muži zákona dostali na východe Slovenska poriadnu nakladačku. Zavolali ich do jedného z barov v Smižanoch v okrese Spišská Nová Ves kvôli krádeži mobilu. Podgurážení návštevníci pohostinstva sa do policajtov pustili, bili ich hlava-nehlava, museli ich ošetrovať lekári.

Policajtov privolali do krčmy ešte v sobotu o pol tretej v noci. Ich úlohou bolo na mieste preveriť oznámenie o krádeži telefónu. Jeden z návštevníkov sa pustil do slovnej roztržky s mužmi zákona, do jedného začal strkať a dal mu facku. Agresora hliadka spacifikovala, no na ďalšie dve hliadky sa vrhli iní 30-roční podgurážení muži. "Policajné hliadky pri preverovaní oznámenia na mieste fyzicky napadli štyri podnapité osoby, ktoré ich päsťami bili po tvári, chrbte a bruchu," potvrdila hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Policajti museli na útočníkov použiť donucovacie prostriedky. "Jeden z podozrivých sa s putami na rukách pokúsil utiecť," doplnila hovorkyňa. Za mužom sa rozbehla policajtka a po niekoľkých metroch ho dolapila. Agresor ju však udrel do brucha.

Situáciu sa podarilo mužom zákona upokojiť, zadržali štyroch útočníkov. "Policajti sa podrobili lekárskemu ošetreniu, pričom ich zranenia si nevyžadujú práceneschopnosť. Podozrivé osoby boli zo zadržania prepustené," uviedla Mésarová. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. V prípade, že mužov obvinia a dokážu vinu, hrozí im až päťročné väzenie. 

 

Viac o téme: BitkaPolícia útok Smižany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu