Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VIDEO upálenia jordánskeho pilota: Je to dielo filmárov, diskutéri špekulujú o podvode

Upálenie vyzerá ako profesionálny film Zobraziť galériu (3)
Upálenie vyzerá ako profesionálny film (Zdroj: YouTube)

RAQQA - Video, ktoré má zobrazovať upálenie jordánskeho pilota Islamským štátom, je podľa najnovších dohadov falošné! Konšpirátori tvrdia, že je profesionálne nakrútené a zobrazuje len zdanlivú smrť Muáza Kasásba.

Video podľa portálu Cut2thetruth.wordpress.com iba vyzerá ako reálne upaľovanie človeka, tvrdia konšpirátori a dodávajú, že v porovnaní s predchádzajúcimi videami IS ide o oveľa tvrdší oriešok. Aj keď vyzerá veľmi presvedčivo, je to video propagandy.

Podľa analytikov nesedí viacero detailov. Snímanie z rozličných uhlov, strihy a mix zvukov údajne nasvedčuje, že by mohlo ísť o poriadne veľký podvod. Upraviť video si muselo vyžiadať toľko času, že je veľmi ťažké uveriť verzii, ktorá je považovaná za oficiálnu. Profesionálni filmári sú spolu s kaskadérmi schopní vytvoriť vierohodné video, ktoré vyzerá tak, že obeť zachvátili plamene podobne, ako na videu nižšie.

UPOZORNENIE: Video upálenia jordánskeho pilota nie je vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou!

Video prevzali všetky západné zahraničné médiá a svetoví lídri rýchlo zhodnotili, že je potrebná oveľa vyššia intervencia proti krutému Islamskému štátu. Film je podľa konšpirátorov účinnou propagandou, ktorej cieľom je, aby hrozné video videl čo najväčší počet ľudí. Potom sa však natíska otázka: Prečo figuruje Západ ako agentúra styku s verejnosťou pre teroristické siete v Sýrii a v Iraku?

VIDEO upálenia jordánskeho pilota:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Článok, ktorý publikoval Washington Post v roku 2010, vypĺňa niekoľko medzier. Americká spravodajská služba (CIA) v ňom Saddáma Husajna líčila ako homosexuála. Reportér Jeff Stein totiž zverejnil plány CIA z roku 2003 o tvorení falošných propagačných videí s arabskými aktérmi, ktoré po celom svete ukazujú v správach za účelom ovplyvňovania verejnej mienky. Jedným z plánov bolo vytvoriť video, ktoré ukazuje irackého diktátora, ako má sex s dospievajúcim chlapcom, o čom informovali dvaja bývalí agenti CIA.

Spravodajská služba bola ochotná zájsť až tak ďaleko, že plánovala zneužiť detského herca na nakrútenie porna. To isté sa mohlo stať aj v prípade posledného videa IS, uvádza Cut2thetruth.wordpress.com. Islamský štát je podľa konšpirátorov riadený americkou inteligenciou. USA cielene vytvorili teroristické skupiny na boj proti režimom, ktoré chceli mať pod kontrolou. Prostredníctvom týchto skupín sa snažia vydesiť Západ a pod zámienkou vytvárania bezpečnosti do týchto krajín posielajú svojich vojakov.

VIDEO upálenia jordánskeho pilota:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Z rozhovoru s bývalým veliteľom Al-Káidy Nabilom Na’eem vyplynulo, že Abu Bakr Bagdadi, zakladateľ IS, je vlastne americkým agentom, ktorého prepustili z väzenia, aby založil teroristickú skupinu, ktorú potom Američania sami vyzbrojili. Nabil Na’eem ďalej uviedol, že keď sú bojovníci IS alebo Al-Káidy zranení, odchádzajú do nemocníc v Izraeli, ktorý je spojkou USA pre Blízky východ. Rebelov na Blízkom východe podľa neho financuje Izrael a USA. Toto tvrdenie má podporovať fakt, že zásoby povstaleckých zbraní, ktoré odkryli v Sýrii a Iraku, boli izraelskej produkcie.

UPOZORNENIE: Video upálenia jordánskeho pilota nie je vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou!

Upálenie jordánskeho pilota

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu