Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Americké tajné služby sa priznali: O Kassigovej vražde teroristami IS vedeli oveľa skôr!

Peter Kassig pred popravou Zobraziť galériu (3)
Peter Kassig pred popravou (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Americké tajné služby majú „silné indície“ o tom, že humanitárneho pracovníka Petra Kassiga skutočne zavraždili radikáli zo skupiny Islamský štát.

S odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia spravodajských agentúr Spojených štátov o tom v nedeľu informoval portál denníka The New York Times. Tajné služby mali údajne indície o Kassigovej vražde ešte niekoľko dní pred zverejnením inkriminovaného záznamu. 

Peter Kassig
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Americká vláda sa domnieva, že videozáznam ukazujúci odrezanú hlavu Američana je vierohodný a že Peter Kassig je mŕtvy, informovali dnes noviny New York Times. Odvolávajú sa na vysokého amerického predstaviteľa, podľa ktorého je vláda čoraz presvedčenejšia, že je videozáznam autentický a Kassig mŕtvy.

 Na takmer 16-minútovom videozázname zverejnenom dnes na jednej džihádistickej webovej stránke a na Twitteri, je militant oblečený v čiernom odeve a so zakrytou tvárou. Stojí pred odrezanou hlavou, o ktorej tvrdí, že je Kassigova. Zakrvavená hlava mu leží pri nohách.

„Toto je Edward Peter Kassig, občan USA,“ hovorí muž na videu po anglicky s britským prízvukom. Videozáznam popravu ako takú nezachycuje. Na videu s Kassigom je aj ďalšia scéna, ktorá by mohla byť výjavom hromadného odrezávania hláv niekoľkým zajatým sýrskym vojakom.

Americké tajné služby sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu