Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Islamský štát zverejnil ďalšie VIDEO popravy: Špiónov zastrelil 10-ročný džihádista!

Mladý chlapec popravil dvoch údajných ruských špiónov.
Mladý chlapec popravil dvoch údajných ruských špiónov. (Zdroj: ibtimes.co.uk)

DAMASK – Radikáli z hnutia Islamský štát (IS) zverejnili propagandistické video, na ktorom vraj malý chlapec zastrelil dvoch agentov ruskej tajnej služby kvôli ich údajnej snahe infiltrovať IS v Sýrii.

Zhruba sedemminútový záznam sa dnes objavil na internete, kde sa šíri prostredníctvom sociálnych médií, informovala agentúra DPA.

FSB odmietla videozáznam komentovať. Rad serverov zábery postupne zablokoval. Vo videu, ktoré podľa portálu americkej televízie CBS najskôr pripomína televízne interview, muži rusky uvádzajú, že ich do Sýrie vyslala ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) s úlohou zhromažďovať informácie o rusky hovoriacich bojovníkoch IS. Predstavujú sa ako Džambulat Mamajev a Sergej Asimov a vymenujú aj svojich nadriadených. Asimov tvrdí, že mal vyhľadať a zabiť istého vodcu IS, ktorého meno však bolo zo záznamu vystrihnuté. Výpovede údajných ruských agentov sú opatrené anglickými a arabskými titulkami.

V druhej časti videa, ktorá sa odohráva vo voľnej krajine, muži kľačia chrbtom k fúzatému džihádistovi a chlapcovi, ktorému je podľa odhadu DPA desať zhruba 12 rokov. Obaja bojovníci vyzerajú, že sú ázijského pôvodu. Starší džihádista potom pohladením po chrbte chlapca vyzve k činu a chlapec oboch kľačiacich mužov strelí pištoľou do zátylku. "Chcel som vás poraziť ako dobytok," vyhlási vraj. Ako uvádza CBS, na videu nie je vidieť žiadna krv a po údajnej vražde nasledujú zábery z videonahrávky zverejnenej vlani v novembri.

Či je záznam pravý, zatiaľ nie je overené. Tiež nie je jasné, kde vznikol, upozornila DPA. Ruské veľvyslanectvo v Sýrii na otázku agentúry Ria Novosti uviedlo, že nemá žiadne informácie ohľadom tohto videozáznamu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu