Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Kandidát Zemko chce Martinu prinavrátiť kultúrnu úroveň

Pavol Zemko
Pavol Zemko (Zdroj: SITA)

MARTIN – Kandidát na martinského primátora Pavol Zemko (nezávislý) chce mestu prinavrátiť kultúrnu úroveň a obnoviť jeho historický význam. Podľa 50-ročného podnikateľa, športovca a trénera je Martin symbolom a centrom národnej hrdosti, ktorá upadá. Zemko chce organizovať viac kultúrnych podujatí a kultúrne angažovať aj rómsku menšinu, rozvíjať masový šport a Martinčanov viesť k aktívnemu životu.

„Rozvoj masového športu v regióne môže priniesť len pozitíva, či už pre dobré meno mesta, ale najmä pre mladú generáciu, ktorá vďaka systematickému tréningu a nadšeniu môže patriť nielen medzi slovenskú špičku,“ povedal Zemko na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej ohlásil kandidatúru.

Vyštudovaný pedagóg chce v rámci rozvoja regionálneho cestovného ruchu efektívnejšie a hlavne celoročne využívať turistické stredisko Martinské hole a v situácii, keď podľa neho každoročne klesá počet obyvateľov Martina, chce stavať nové nájomné byty najmä pre mladé rodiny a sociálne slabších ľudí.

Podľa Pavla Zemka sa za posledné štyri roky urobilo v Martine veľa dobrého a mesto sa zviditeľnilo, priestor na zmeny však vidí v hromadnej doprave, likvidácii odpadu a zásobovaní teplom, kde je podľa neho mesto rukojemníkom dlhodobých zmlúv.

Pri porovnaní so súčasným martinským primátorom Andrejom Hrnčiarom, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady SR a spolu s Radoslavom Procházkom zakladá novú politickú stranu, Zemko zdôraznil, že chce byť primátorom, ktorý je v Martine dennodenne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu