Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Desivé svedectvo o Bartošovej a Rychtářovi: Takto držal Ivetu v šachu!

Iveta Bartošová bola úplne v moci svojho manžela Josefa Rychtářa. Zobraziť galériu (5)
Iveta Bartošová bola úplne v moci svojho manžela Josefa Rychtářa.

PRAHA - Mal ju vo svojej moci! Iveta Bartošová (†48) prežívala vo vzťahu s Josefom Rychtářom (56) naozaj zúfalé chvíle. Ako vyšlo najavo, k umelkyni s krehkou psychikou sa často správal naozaj bezcitne. A keď bola na dne, riešil všetko za ňu, z čoho mala nakoniec pocit, že jej vlastne veľmi pomáha. Podľa speváčkinho blízkeho kolegu ju partner a neskorší manžel držal v stave bezmocnosti zámerne. Dokonca ju sám nútil opíjať sa, aby sa mu nevymkla spod kontroly.

Manipulátor! Tak vidí Josefa Rychtářa herec Jan Antonín Duchoslav, ktorý moderoval reláciu Iveta naživo. Program bol o živote Bartošovej a speváčka v ňom odpovedala aj na aktuálne otázky divákov. Jej životný partner sa však pred kamery nanominoval tiež, a tak si predstaviteľ Vikiho Cabadaja z filmu Sněženky a machři mohol na neho utvoriť názor takpovediac z prvej ruky. 

„Pôsobil na mňa ako egoistický hajzel. Človek, ktorý musí ovládať a vydáva to za ochranársky prístup. Pritom iba uspokojuje svoje potreby prostredníctvom niekoho, koho si omotá, zviaže, zlikviduje a potom sa tvári, ako strašne mu pomáha,” opísal pre denník Blesk svoje pocity z Rychtářa Duchoslav. To, že Iveta bola na Josefovi naozaj závislá, potvrdzujú aj jej esemesky posielané priateľom

Majiteľ bezpečnostnej agentúry pôsobil na speváčku ako rozhodný človek, ktorý vie všetko zariadiť a všetko za ňu vyrieši. V moci ju však držal aj iným spôsobom. „Počas nakrúcania pre televíziu Pětka to bol on, kto poslal Ivetu do sra*iek. Hovoril jej - ‚Ivetka, napi sa... Napi sa, to ti určite pomôže.‛ Začala sa mu totiž vymykať z rúk, a tak s tým potreboval niečo urobiť,” prezradil moderátor Ivetinej relácie pre server Super.cz.

Z Rychtářových slov vyplýva, že nikdy nemal v úmysle prinútiť umelkyňu k liečbe. Práve naopak, sám ju v pití podporoval, aby ju mohol ovládať. To vysvetľuje, prečo napriek jeho sľubom Bartošová neskončila okamžite po slávnom talianskom výlete na odvykačke. Nakoniec bola síce hospitalizovaná na psychiatrii, ale jej pobyt netrval dlho - Josef si ju po krátkom čase odviezol domov, zasnúbil sa s ňou a neskôr aj oženil.

„Iba on ju mohol zachrániť. Bol jediný, kto to mohol urobiť. Kedykoľvek ale pričuchla k nejakej liečbe, hneď ju odtiaľ vytiahol. Veď čo keby začala rozprávať?” vyriekol svoj názor Duchoslav. Touto vetou evidentne narážal na to, že blondínka si vo svetlých chvíľach uvedomovala, že s jej mužom nie je niečo v poriadku. Mal pred ňou tajnosti, bol k nej hrubý a mala z neho strach. Keby tieto veci povedala skúsenému odborníkovi, ľahko by mohol identifikovať psychické týranie. Tomu však Rychtář zabránil jej izolovaním a vyhlásením, že ona sama liečbu odmieta a všetko zvládnu spolu doma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu