Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Maňka sa Kotlebovi postaví v dueli: Poznáme miesto a dátum

Kandidát na predsedu BSK Marián Kotleba počas tlačovej besedy Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) k výsledkom 1. kola volieb poslancov a predsedov do orgánov samosprávnych krajov - vyšších územných celkov (VÚC) v Banskobystrickom samosprávnom kraji.
Kandidát na predsedu BSK Marián Kotleba počas tlačovej besedy Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) k výsledkom 1. kola volieb poslancov a predsedov do orgánov samosprávnych krajov - vyšších územných celkov (VÚC) v Banskobystrickom samosprávnom kraji. (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka absolvuje jedinú predvolebnú diskusiu so svojim protikandidátom Mariánom Kotlebom.

Mala by sa uskutočniť v pondelok 18. novembra vo verejnoprávnom RTVS. Verejne tak dnes reagoval na výzvu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a niektorých ďalších organizácií na to, aby s Kotlebom odmietol akékoľvek návrhy na priame diskusie.

"Návrhu protifašistov rozumiem a zdieľam ich obavy," uviedol Maňka. "Verejnosti sa ale nechcem celkom obrátiť chrbtom. Tam v diskusii vyjadrím svoj názor," dodal. Maňka pokladá otvorený dialóg za najtransparentnejší spôsob komunikácie. Nechce však prispievať k ďalšiemu vytváraniu mediálneho priestoru pre názory, s ktorými väčšina ľudí v tejto spoločnosti nesúhlasí.

Jeho postoj nemá byť v žiadnom prípade protestom proti iným médiám. "Je to len prosba o porozumenie a pochopenie," podotkol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu