Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Volebný TOP 5 Mariána Kotlebu: Pozrite si zoznam obcí, v ktorých vyhral!

Kandidát na predsedu BSK Marián Kotleba počas tlačovej besedy Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) k výsledkom 1. kola volieb poslancov a predsedov do orgánov samosprávnych krajov - vyšších územných celkov (VÚC) v Banskobystrickom samosprávnom kraji.
Kandidát na predsedu BSK Marián Kotleba počas tlačovej besedy Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) k výsledkom 1. kola volieb poslancov a predsedov do orgánov samosprávnych krajov - vyšších územných celkov (VÚC) v Banskobystrickom samosprávnom kraji. (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Úspech Mariána Kotlebu vo víkendových voľbách na predsedu samosprávneho kraja bol zrejme najväčším prekvapením. Kontroverzný politik, ktorému v minulosti kvôli extrémizmu nepovolili politickú stranu, presvedčil neuveriteľných 26 251 ľudí, aby mu dali svoj hlas, vďaka čomu sa dostal do druhého kola. My sme sa pozreli na obce a mestá, v ktorých Kotleba dokonca zvíťazil. A nebolo ich málo.

Najúspešnejším okresom bol pre Kotlebu Brezniansky. Získal tu viac ako tretinu hlasov, konkrétne až 34,26 percenta. Zaujímavé je, že dediny, v ktorých vyhral a porazil aj protikandidáta v druhom kole smeráka Vladimíra Maňku, nespája takmer nič. Vo väčšine sú starostami nezávislí kandidáti, ale vládnu tu tak smeráci ako aj opoziční politici. Úplne najviac získal Kotleba v Jelšave, v ktorej je starostom Miroslav Kolesár z SDKÚ. Kotlebovi chýbalo iba málo, aby prekročil magickú 50-percentnú hranicu. V Jelšave získal 49,39%. Druhou v poradí je obec Kotmanová, v ktorej síce získal Kotleba 43,63%, ale rovnako tu mal aj Maňka. Tretia najúspešnejšia obec z pohľadu šéfa strany Naše Slovensko je Kopernica 42,10%, štvrtá Muránska Dlhá Lúka 41,25% a piata Heľpa s 39,45%.

Kotleba ešte vyhral aj na Donovaloch 39,28%, v Hornej Strehovej 36,66%, Kordíkoch 34,37%, Banskom Studenci  33,33% a Hrochoti 30,62%.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu