Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hyenizmus: "Pochovali" dievčatko, ktoré malo v Bostone bežať za mŕtve deti z Newtownu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

BOSTON - Už sme si zvykli, že internet nebýva vždy zdrojom relevantných informácií a sociálne siete ešte zvyšujú riziko šírenia nepodložených správ. Mnohé z nich sa snažia profitovať na tragédiách, akou boli bombové výbuchy na bostonskom maratóne, ktoré si vyžiadali tri ľudské životy, a nevedomým užívateľom podsúvajú vyfabulované srdcervúce príbehy.

Na Twitteri sa ešte v pondelok objavila fotografia dievčatka, ktoré malo zahynúť po výbuchu bomby v Bostone a dojemný príbeh hovoril o tom, ako bežalo maratón za obete masakry na škole Sandy Hookovej v Newtowne, kde strelec Adam Lanza zavraždil minulý rok 26 ôsob, vrátane 20 detí. Nie je divu, že v ľuďoch okamžite vyvolala vlnu súcitu a emócii, takže snímku okamžite začali zdieľať. Neskôr sa však ukázalo, že je to výmysel a záber pochádza z úplne inej súťaže.

Hyenizmus:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Obdobný príspevok bol zverejnený aj o niečo neskôr, ale tentokrát vyjadroval sústrasť 8-ročnému chlapčekovi a dievčatku. Ťažko overiteľné informácie využili aj na ďalšom účte na Twitteri, kde sľubovali, že za každé zdieľanie prispejú 1 cent rodinám obetí nešťastia.

Hyenizmus:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

 

Médiámi kolovala aj drastická snímka zavraždenej dievčiny, ktorú údajne chcel jej priateľ v cieli požiadať o ruku, ale ani tieto informácie sa nepotvrdili. Medzi obeťami je 8-ročný Martin Richard, 29-ročná Kelly Campbellová a študentka bostonskej univerzity z Číny Lu Ling-c'.

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu