Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V tele strelca z Newtownu sa nenašiel alkohol, ani nijaké lieky či drogy

Adam Lanza
Adam Lanza (Zdroj: TASR)

HARTFORD - Toxikologické testy tela strelca zo školy v americkom Newtowne nepreukázali alkohol, nezákonné látky alebo lieky na predpis, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Dvadsaťročný Adam Lanza zastrelil 14. decembra minulého roku na základnej škole Sandy Hook v Newtowne 20 školákov a šesť pedagógov, nakoniec spáchal samovraždu. Ešte predtým zabil svoju matku.

Nemenovaný predstaviteľ amerických úradov uviedol, že toxikologické testy sa zavŕšili zhruba pred piatimi týždňami a výsledky dostal prokurátor Stephen Sedensky, ktorý vedie vyšetrovanie. Niektorí príbuzní obetí boli tiež oboznámení.

Toxikologické testy sa robia na široké spektrum látok - na lieky bez predpisu aj na predpis, na nezákonné látky. V Lanzovom prípade sa robil osobitný test na marihuanu, čo zvyčajne nebýva súčasťou týchto kontrol, no nebola v tele preukázaná.

Výsledky testov zanechali mnohé nezodpovedané otázky. Pri prehliadkach Lanzovho domu sa našlo množstvo zbraní, no žiadne predpísané lieky ani nezákonné látky.

Nezistilo sa, že by mal útočník prepísané nejaké lieky, alebo diagnostikovanú nejakú poruchu, ktorá by mohla vysvetliť masakru. Zverejnenie správy o vyšetrovaní sa očakáva tohto leta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu