Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na pokraji smrti: VIDEO Utrápené stvorenie zachránilo nezvyčajné priateľstvo

Graycie mala veľké šťastie, mnohé iné túlavé psy sú na tom ešte horšie.
Graycie mala veľké šťastie, mnohé iné túlavé psy sú na tom ešte horšie. (Zdroj: Facebook/Granite Hills Animal Care)

ELBERTON – Láska k zvieratám má rôzne podoby. Niekto sa nimi len obklopuje, iní ich obdivujú, niektorí im zasvätia celý život. Takým je aj veterinár z Granite Hills Animal Care, ktorý sa rozhodol týranej Graycie pomôcť nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Krásna sučka sa ešte stále krčí v kúte výbehu. Všetci dúfajú, že dlho už nebude.

Graycie našli koncom januára na ceste vo veľmi zlom stave. Bola podvyživená, podchladená a anemická a mala na vagíne niečo ako nádor. Dokto Mathis, ktorý ju k sebe do ordinácie prijal, si podľa telefonátu s osobou, ktorá ju našla myslel, že bude musieť Graycie utratiť. Keď Graycie videl, nevedel sa rozhodnúť, tak sa opýtal priateľov na Facebooku, či ju má skúsiť zachrániť alebo utratiť.

Wow! I take a nap for an hour or so, and come back to find Graycie's video being shared and with lots of views. I'm...

Posted by Granite Hills Animal Care on 13. február 2016

Viacerí sa prihovorili za šancu na život. A tak sa o ňu postaral, ošetril ju a dal jej meno Graycie Claire. Nevedel jej však poskytnúť všetku potrebnú starostlivosť, tak ju vzal do univerzitnej veterinárnej nemocnice, kde urobili priam zázraky. Aj tam sa rozhodli Graycie neutratiť, a to najmä preto, že jedla samostatne, aj keď očividne s problémami, prejavila ale vôľu žiť. Postupne priberá, no stále sa veľmi bojí ľudí.

A tak sa doktor Mathis rozhodol, že Graycie pomôže nielen s uzdravovaním, ale najmä so získavaním dôvery. Preto zobral misku s granulami, jednu misku s ovsenými vločkami a sadol si ku Graycie do výbehu. Najprv sa bála čo i len priblížiť, no potom postupne začala jesť z ruky a dojedla celú svoju porciu. Možno aj kvôli videu, ktoré videlo viac ako 7 miliónov ľudí, sa nechala dokonca viackrát pohladkať.

Práve video s netradičným prístupom si všimli viaceré médiá, ako však doktor Mathis hovorí, takých psíkov, ako je Graycie, sú stovky, možno tisíce. Napriek tomu je vďačný za to, že si jeho príbeh ľudia všimli. Dúfa, že to pomôže nájsť Graycie novú, milujúcu rodinu. „Ďakujem vám všetkým za komentáre a zdieľania s Graycie. Som skutočne dojatý tým, koľko ľudí prejavilo záujem o to, čo robím,“ napísal veterinár Andy Mathis.

Viac o téme: Šťastný koniecZáchrana psa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu