Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krásavec na VIDEU miluje behanie: Kvôli vrodenej chybe trpel, pomohla mu 3D tlačiareň!

Derby miluje behanie!
Derby miluje behanie! (Zdroj: YouTube)

HILLSBOROUGH - Príroda sa pohráva so všetkým, s ľuďmi aj so zvieratami. Krásny kríženec huskyho menom Derby sa narodil s nevyvinutými prednými labkami. Pôvodní majitelia sa rozhodli, že psíka nechcú a umiestnili ho do záchranného centra Peace and Paws. Dnes má Derby nielen novú a milujúcu paničku, ale aj náhradné nôžky, na ktorých môže veselo pobehovať!

Derbyho si adoptovala Sherry Portanovová, ktorá sa rozhodla psíka zahrnúť láskou a nielen to. Spolu s Tarou Andersonovou, riaditeľkou spoločnosti 3D Systems, dokonca vymysleli, ako Derbymu vytvoriť protézy. Jednoducho ich navrhli v počítačovom programe a vytlačili na 3D tlačiarni. Dovtedy používal Derby upravený vozíček, dve kolesá, o ktoré bol pripevnený popruhmi.

3D protézy v mnohom pripomínajú bežecké protézy Oscara Pistoriusa, sú odpružené, aby s nimi mohol Derby behať. „Bolo to úžasné a dojímavé, keď sme ho videli prvýkrát bežať na jeho nových nohách. Úžasné preto, lebo prvýkrát stál na nohách a dojímavé, lebo ho veľmi bavilo utekať,“ povedala Derbyho majiteľka Sherry. 

Viac o téme: Pes bez nôhProtézy z 3D tlačiarne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu