Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Študent prišiel na spôsob, ako si zarobiť na univerzitu: Teraz berie 20-tisíc týždenne!

Stránka svojmu majiteľovi zarába desaťtisíce každý týždeň Zobraziť galériu (2)
Stránka svojmu majiteľovi zarába desaťtisíce každý týždeň (Zdroj: milliondollarbillboard.club, milliondollarhomepage.com)

LONDÝN - Univerzita je miestom, na ktoré sa mladí ľudia chodia najmä dobre zabaviť a niektorí kvôli vysokým poplatkom aj poriadne zadlžiť. Jeden študent z Írska odtiaľ ale podľa všetkého odíde ako veľmi bohatý muž. Prišiel totiž na geniálny spôsob, ako si počas štúdia privyrobiť, či skôr priam kráľovsky zbohatnúť.

Richard Wilson je devätnásťročný mladík, ktorý študuje na University College London podnikové informačné systémy. Pred niekoľkými týždňami založil stránku Milliondollarbillboard.club, pomocou ktorej chcel vyzbierať peniaze, aby si mohol zakúpiť všetky potrebné knihy do školy. Ani v najdivokejšom sne však nečakal, že sa to rozbehne takým závratným tempom. Doteraz mu vynieslo krásnych 40-tisíc libier (55-tisíc eur).

A o čo presne vlastne ide? Stránka ponúka na predaj svojich milión pixelov, pričom jeden z nich si môže akákoľvek spoločnosť zakúpiť za jeden dolár ako reklamný priestor. Najväčším kupcom bola firma, ktorá ich naraz kúpila až osemtisíc.

Študent prišiel na spôsob,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: milliondollarbillboard.club, milliondollarhomepage.com)

Ak sa vám zdá táto myšlienka povedomá, má to dôvod. S rovnakým nápadom totiž prišiel istý Alex Tew už pred desiatimi rokmi, keď rozpredával svoju webstránku Milliondollarhomepage.com a zarobil si tak svoj prvý milión.

Študent prišiel na spôsob,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: milliondollarbillboard.club, milliondollarhomepage.com)

Richard je však oproti Alexovi viac galatnejší. Rozhodol sa totiž, že po tom, ako predá všetky pixely, za zarobené peniaze kúpi skutočné bilbordy, aby mohol promovať firmy, ktoré do neho zainvestovali. Peniaze, ktoré mladíkovi ostanú, chce použiť na ušľachtilý cieľ. "Po škole chcem založiť neziskovú organizáciu. Uvidíme ale, koľko peňazí mi nakoniec ostane," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu