Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Číňania milujú Košice: Prichádza ich čoraz viac, na internete mesto ospevujú!

Čínskym turistom sa Košice mimoriadne zapáčili Zobraziť galériu (3)
Čínskym turistom sa Košice mimoriadne zapáčili (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Turisti z celého sveta považujú Košice za veľmi pekné a malebné mesto. Čoraz častejšie sa dostáva na svetové cestovateľské portály. Podľa čínskeho portálu lianorg.com sú dvoma najväčšími atrakciami Košíc Dóm sv. Alžbety a Miklušova väznica.

Slovensko považujú za exotickú krajinu a Košice sú pre nich výnimočné. I podľa košického sprievodcu Milana Kolcuna, čoraz viac cestovateľov z Ázie navštevuje východoslovenskú metropolu. Ich počet sa zvýšil najmä po získaní titulu Európskeho mesta kultúry 2013.  Tím čínskeho turistického a cestovateľského portálu  označil Dóm sv. Alžbety v Košiciach ako TOP 1 a Miklušovu väznicu ako TOP 2 destináciu v Košiciach. Okrem týchto „naj“ miest portál v Košiciach už bez označenia TOP odporúča aj Immaculatu, Urbanovu vežu a Historickú budovu Štátneho divadla.

Číňania milujú Košice: Prichádza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Číňania milujú Košice: Prichádza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Na čínsky web prispievajú odporúčaniami prevažne mladí ľudia, ktorí radi cestujú, alebo žijú v krajinách Európy. Jeho cieľom je odporúčať obyvateľom Ázie atraktívne turistické destinácie v Európe..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu