Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalšia bitka v košickom autobuse MHD: Opití kamaráti napadli Petra (27), zlomili mu nos!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - S agresívnymi cestujúcimi v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy sa akoby roztrhlo vrece. Ďalší incident sa stal vo štvrtok v noci v autobuse košickej MHD-čky. Traja kamaráti sa medzi sebou pohádali, schytal to 27-ročný Peter.

"Poškodený 27-ročný Košičan cestoval spolu s dvomi osobami, ktoré poznal, v smere od Štúrovej ulice na sídlisko KVP v Košiciach. Počas cestovania došlo medzi nimi k hádke," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. 

Ondrej (25) a Daniel (25), ktorí boli pod vplyvom alkoholu, pričom jeden mal viac ako tri promile a druhý takmer dva a pol, 27-ročného Petra fyzicky napadli. Ako uviedla policajná hovorkyňa, mladíci udierali päsťou do tváre tretieho a z autobusu ho mali vyhodiť na zastávke MHD v mestskej časti KVP. Autobusom potom mali sami dvaja pokračovať v jazde.

Na miesto udalosti boli vyslaní PMJ-čkári. "Rýchlym zásahom policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky sa podarilo obidve podozrivé osoby zadržať v priebehu 10 minút," dodala Mésarová. Napadnutého muža ošetrili privolaní záchranári. "Muž utrpel otvorenú ranu na hlave, po prvotnom ošetrení sme ho previezli do nemocnice v Košiciach," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 


Prečítajte si aj Bitky v autobusoch MHD-čiek: Vydesení cestujúci, facky lietali hlava-nehlava!


Ondrej a Daniel sú podozriví z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Policajti ich umiestnili do cely policajného zaistenia. Napadnutému mužovi zlomili nos a spôsobili pohmoždenie tvárovej časti. Zranenia si vyžiadajú predbežnú dobou liečenia viac ako 14 dní. "Po vykonaní potrebných pocestných úkonov poverený príslušník PZ z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva dnes oboch 25-ročných Košičanov obvinil," dodala policajná hovorkyňa. V prípade dokázania viny hrozí mužom trest odňatia slobody až na tri roky.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu