Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Známa Slovenka bojuje s rakovinou: V Amerike o nej číta celý svet!

Eva Bacigalová sa nevzdáva a hrdinsky bojuje Zobraziť galériu (4)
Eva Bacigalová sa nevzdáva a hrdinsky bojuje (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Mediálne známa spisovateľka a bývalá redaktorka Fun Rádia Eva Bacigalová bojuje so zákernou rakovinou už od októbra minulého roka. Nezlomnosť a silná vôľa ju neopustili, preto sa rozhodla, že svoj život s rakovinou prsníka otvorí verejnosti. Dramatický životný príbeh s chorobou zverejňuje na svojom blogu, kde píše, radí a informuje čitateľov o priebehu liečby. Teraz o nej informujú aj americké noviny New York Times.

So svojím príbehom sa zaradila medzi vyše stovku ľudí z celého sveta, ktorí sa delia o pocity z nebezpečnej choroby. V prestížnom denníku píše, ako sa po prvýkrát dozvedela, že je chorá.

Najprv podstúpila vyšetrenia u lekára, ktorý nič podozrivé na prehliadkach nenašiel. „Neskôr som si nahmatala hrčku na prsiach, ktorá sa podivne zväčšila. Tento raz dokonca aj moja gynekologička sa začala obávať. Poslala ma ihneď na ultrazvuk, ale jej žoviálny kolega nevidel ani len dôvod na obavy. Každopádne, poslala ma na mamografiu s tým, aby som jej ihneď priniesla výsledky,“ píše Bacigalová.

Známa Slovenka bojuje s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

„Moja gynekologička ma okamžite poslala s výsledkami k odborníkovi na prsia. Ten doktor ani nemusel študovať obrázky ultrazvuku alebo výsledky mamografie. Všetko, čo potreboval, bol jeden pohľad na prsia hneď potom, čo som si stiahla podprsenku,“ zdôveruje sa čitateľom.

Známa Slovenka bojuje s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

„Zničil môj koniec roka 2012. Počas tohto obdobia som si začala postupne uvedomovať, že toto bude jeseň môjho života,“ otvorene priznáva po verdikte špecialistu, že má rakovinu.

Známa Slovenka bojuje s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: karcinomprsnika.sk)

Inšpiráciu a silu pre všetkých ľudí s podobnými problémami môžete nájsť na jej blogu na stránke karcinomprsnika.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu