Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dieťa šťasteny: Američanka prežila 11. september aj výbuch spôsobený hurikánom!

Sharon prežila aj výbuch elektrárne na Manhattane
Sharon prežila aj výbuch elektrárne na Manhattane (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Američanka Sharon Romanová, ktorá 11. septembra 2001 prežila teroristický útok na World Trade Center, mala obrovské šťastie aj pri vyčíňaní tropickej búrky Sandy. Neďaleko jej newyorského domu totiž v pondelok v noci vybuchla elektráreň, no jej sa nič nestalo.

"Pozerala som televíziu a elektrina stále fungovala, zrazu som však niečo začula a o niekoľko sekúnd som sa ocitla v úplnej tme," povedala Newyorčanka.

Keď vyšla z domu, neverila vlastným očiam - valila sa k nej voda z East River. "Bolo to ako pláž bez piesku," opísala situáciu. Všetky autá boli pod vodou. "Alarmy sa zapínali a vypínali, až nakoniec úplne prestali, lebo sa im vybila batéria," hovorí Sharon, ktorá sa veľmi bála, no v porovnaní s 11. septembrom bol jej strach úplne iný. "Vtedy to šlo veľmi rýchlo, človeku sa zdalo, že to trvalo len niekoľko minút."

Superbúrka Sandy zasiahla východné pobrežie USA v noci z pondelka na utorok miestneho času. Zahynulo pri nej najmenej 45 ľudí, pričom silný vietor a dážď ochromili verejnú dopravu v celom regióne a vyžiadali si evakuáciu vyše milióna ľudí.

Výbuch elektrárne na Manhattane v New Yorku

Výbuch elektrárne na Manhattane

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu