Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obama zrušil akcie predvolebnej kampane a sústredí sa na hurikán Sandy

Obama zrušil akcie predvolebnej kampane a sústredí sa na hurikán SandyB
Obama zrušil akcie predvolebnej kampane a sústredí sa na hurikán SandyB (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama neodcestuje na predvolebné akcie, ktoré mal naplávané na utorok vo Wisconsine a zostane vo Washingtone, kde bude sledovať príchod hurikánu Sandy. Oznámil to dnes Biely dom.

Týždeň pred prezidentskými voľbami v USA, ktoré budú 6. novembra, zostane Obama "v utorok vo Washingtone.... a bude pozorne sledovať dopad a reakcie na hurikán Sandy," uviedol Biely dom v komuniké.

Hurikán, ktorý ohrozuje východné pobrežie USA, prinútil dnes prezidenta Obamu a jeho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho zmeniť plány predvolebnej kampane posledný týždeň najtesnejších prezidentských volieb ostatných rokov. Priniesol však tiež príležitosť pre Obamu ukázať, ako vie čeliť kríze.

Obama zrušil predvolebné akcie na Floride, patriace medzi štáty, ktoré môžu voľby rozhodnúť, a ponáhľal sa do Washingtonu. V ceste hurikánu sú časti štyroch štátov - Virgínie, Severnej Karolíny, Ohia a New Hampshire, ktoré spolu s piatimi ďalšími štátmi - Floridou, Iowou, Wisconsinom, Nevadou a Coloradom nehlasujú spoľahlivo pre republikánov či demokratov. Ich hlasovanie môže rozhodnúť voľby.

Predvolebnú kampaň ovplyvnia aj výpadky prúdu, ktoré v nerozhodných štátoch zastavia vysielanie televíznych šotov a vopred nahovorených telefonických hovorov. Hurikán navyše môže ovplyvniť aj hlasovanie v predstihu, ktoré sa už začalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu