Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Svoju predvolebnú kampaň pre hurikán prerušil aj Romney

Mitt Romney
Mitt Romney (Zdroj: SITA)

LAKE AVON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Mitt Romney zrušil svoje predvolebné akcie naplánované na pondelok a utorok. Stalo sa tak v čase, keď sa milióny Američanov pripravujú na úder blížiaceho sa silného hurikánu Sandy.

Rozhodnutie znamená, že sa v pondelok neobjaví vo Wisconsine a posunul tiež predvolebnú kampaň naplánovanú na iných miestach na utorok, čím si skomplikoval posledné snahy o získanie nových voličov len týždeň pred voľbami. Tomuto kroku predchádzalo rovnaké oznámenie zo strany jeho demokratického konkurenta Baracka Obamu.

Obama v pondelok prerušil svoju predvolebnú kampaň a namiesto Floridy si to radšej namieril späť do Bieleho domu. Dôvodom je rovnako blížiaca sa búrka Sandy, ktorá má v týchto hodinách zasiahnuť východné pobrežie Spojených štátov. "Nebudem môcť viesť kampaň pravdepodobne zopár nasledujúcich dní," uviedol Obama. Zrušiť musel aj predvolebné mítingy na ďalších miestach Spojených štátov vrátane Colorada. To je pritom označované za takzvaný nerozhodnutý štát, kde musí s Romneym viesť najostrejšiu kampaň.

Obavy z vyčíňania hurikánu donútili úrady výrazne obmedziť aj leteckú dopravu pozdĺž celého východného pobrežia. Zrušené boli tisíce letov vrátane pravidelných liniek európskych leteckých spoločností do New Yorku a Washingtonu. Zrušené budú aj lety vnútroštátnej dopravy. Letiská by mali síce zostať otvorené, no ich predstavitelia okrem rušenia letov varujú pred veľkými meškaniami. Odhaduje sa, že by mohlo ísť o najhoršiu búrku v USA za uplynulých sto rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu