Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obama: Vláda pred príchodom hurikánu nič nepodcenila

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama je presvedčený o tom, že federálna i miestne vlády urobili všetko pre to, aby sa pripravili na príchod hurikánu Sandy na východné pobrežie USA.

Obama dnes na mimoriadnej tlačovej konferencii v Bielom dome upozornil, že búrka zasiahne milióny ľudí. Vyzval Američanov, aby sledovali varovania úradov. Kľúčové je podľa Obamu zabezpečiť, aby verejnosť v súvislosti s prípravou na búrku sledovala varovania.

Americký prezident podľa agentúry AP konštatoval, že nemá obavy z toho, že by hurikán mohol znížiť šancu na jeho opätovné zvolenie za šéfa Bieleho domu. Povedal, že hlavnou prioritou je zabezpečiť ochranu životov obyvateľov.

"Som presvedčeným, že všetci k situácii pristupujú veľmi zodpovedne. Zhromaždili sme všetky kapacity, ktoré potrebujeme, ale teraz je najdôležitejšie, aby verejnosť sledovala varovania," povedal Obama. Vyzval ľudí, aby si navzájom pomáhali. "Úžasná vec na Amerike je to, že keď prežívame ťažké časy, všetci ťaháme za jeden povraz," vyhlásil americký prezident.

Hurikán, ktorý ohrozuje východné pobrežie USA, prinútil dnes prezidenta Obamu i jeho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho zmeniť plány predvolebnej kampane posledný týždeň najtesnejších prezidentských volieb ostatných rokov. Priniesol však tiež príležitosť pre Obamu ukázať, ako vie čeliť kríze.

Obama zrušil predvolebné akcie na Floride, patriace medzi štáty, ktoré môžu voľby rozhodnúť, a odcestoval do Washingtonu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu