Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Silný, drsný, emotívny príbeh, presne taký ako jeho autorka. A navyše pravdivý

Kniha Môj boj, tvoj boj Zobraziť galériu (3)
Kniha Môj boj, tvoj boj (Zdroj: PR)

Ronda Rousey je olympijská medailistka v džude, svetová šampiónka a najväčšia hviezda v MMA zápasoch v zmiešaných bojových športoch.

Avšak kým sa ňou stala prešla svoju cestu lemovanú chudobou, zraneniami, nesprávnymi rozhodnutiami.. Formuje ju jej vášeň, nezlomná vôľa a chuť víťaziť.

Ale začnime na začiatku. Keď sa narodila, lekári si mysleli, že je mŕtva, udusená pupočnou šnúrou. Jej Apgarovej skóre, hodnotiacej stav novorodenca v škále od 0 do 10 bolo..0. V dvoch rokoch ešte nevedela hovoriť. Jej mama majsterka sveta v džude, primerane tomu tvrdá a náročná ju od začiatku učila ako zvládať rany, ktorej jej život, alebo súperky uštedria.

Život je boj od vášho prvého nádychu do posledného výdychu. Musíte bojovať s ľuďmi, ktorí vám hovoria, že to nepôjde. Musíte bojovať s inštitúciami, ktoré vás obmedzujú. Musíte bojovať s vašim telom, ktoré vám dáva najavo, že je unavené. Musíte bojovať so svojou dušou, keď vás začnú ovládať pochybnosti. Musíte bojovať, lebo nemôžete čakať, že sa za vás bude biť niekto iný. A musíte bojovať za ľudí, ktorí sami nemôžu. Aby ste získali niečo cenné, musíte bojovať.

Zmietaná svojimi vášňami, emocionalitou sa pretĺkala tvrdohlavo životom svojou cestou. Aby dokázala prežiť a mohla trénovať, prespávala v lacných podnájmoch, na zadnom sedadle svojho auta. Našla si tri zamestnania, medzi ktorými lietala a pomedzi to trénovala. Bojovala s bulímiou, depresiami, nesprávnymi chlapmi a svojou nezdolateľnou túžbou byť najlepšia.

Zúčastnila sa súbojov na dvoch olympiádach a v Pekingu 2008 vybojovala bronzovú medailu. Pre Rondu Rousey je tretie miesto neúspech. Aj keď je to na olympijských hrách. Hľadala samú seba a svoju cestu na vrchol.

Neuspokojte sa s ničím menším, ako sú vaše schopnosti.

V tom čase v MMA – najtvrdšej športovej súťaži na svete, kde borci využívajú na porazenie súpera prvky rôznych bojových umení – boxu, kickboxu, zápasenia, džiu-džitsu..zápasili iba muži a tak to malo zostať. Ale to by sa nesmela o túto súťaž začať zaujímať Ronda. Svojou vášňou, odhodlaním, neústupčivosťou dosiahla, že sa ako prvá žena dostala do klietky a zmenila pravidlá.

Stala sa hviezdou týchto súťaží, jej život nabral úplne iný smer. Dostala príležitosti v Holywoodskych filmoch po boku hereckých hviezd – Expentables, Rýchlo a zbesilo 7, Vincentov svet.. a ďalších.

Odporúčam si knihu Môj boj, tvoj boj prečítať, či už ste fanúšikom bojových umení, alebo športu ako takého, alebo ste fanúšik svojho života a hľadáte svoju cestu, ako dokázať zvládať výzvy a ísť za tým, čo je pre vás dôležité a čomu veríte.

Pri každej šanci môžete zaujať postoj – teraz do toho pôjdem na plné gule. Môžete si povedať: dávam do toho svoje maximum, pretože to je jediná úroveň, ktorú mám. Som tu, aby som vyhral, a ty sa môžeš zviesť so mnou, alebo mi uhnúť z cesty. To, že víťazenie je zvyk, znamená snahu – a očakávanie – byť lepší než všetci ostatní na celom svete každý deň.

Kniha Môj boj, tvoj boj sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Môj bojTvoj boj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu