Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najinovatívnejšie budovy súčasnosti, ale aj zajtrajška.

Obal knihy Budúcnosť architektúry v 100 budovách Zobraziť galériu (3)
Obal knihy Budúcnosť architektúry v 100 budovách (Zdroj: PR)

Boli sme naučení očakávať od stavieb stále to isté – nehybné škatule postavené z betónu, ocele a skla. Ale stavby prechádzajú, tak ako mnoho iných vecí v našich životoch, dynamickou a dramatickou zmenou.

Nie je jedno kde žijeme, čo nás obklopuje. Architektúra výrazne ovplyvňuje kvalitu nášho života. Žijeme v domoch, pracujeme v kanceláriách, nakupujeme v obchodných centrách, naše deti chodia do škôl.

Najinovatívnejšie budovy súčasnosti, ale
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

Žijeme v dobe kedy od obydlí neočakávame len funkcionalitu, to, že nám v zime nebude až tak chladno, že nás ochránia pred dažďom či búrkou. Alebo, že sa do nich uchýlime pred prudkým slnkom, zverou, či zlými ľuďmi. V modernej dobe, dobe silných zážitkov, zdieľania názorov na sociálnych sieťach aj architektúra podlieha bezprostrednému preciťovaniu nielen na mieste kde sa nachádza, ale v jednom okamihu kdekoľvek, kýmkoľvek  na svete.

Moderná doba prináša nielen vyššie nároky na estetickú stránku architektúry, na multifunkcionalitu budov a stavieb, ale aj moderné materiály, technológie a prístupy, umožňujúce nové, v minulosti nemysliteľné konštrukcie a varianty.

Najinovatívnejšie budovy súčasnosti, ale
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

V tejto knihe autor vybral 100 extra zaujímavých stavieb z celého sveta z rôznych oblastí, rôznej veľkosti, či účelu. Na kvalitnom kriedovom papieri s fotografiami a vysvetľujúcim textom nás prevedie svojim výberom budov reprezentujúcich budúcnosť architektúry.

Vybrané architektonické skvosty v tejto knižke sú rozdelené do viacerých kategórií. Na ochutnávku vám uvediem niektoré názvy, či skôr otázky uvádzajúce vybrané stavby.

Môže byť architektúra cestou do nebies?

Môže sa kancelária vznášať?

Večerali by ste v kanalizačnom prostredí?

Môže mať tehla liečivé účinky?

Môže nás blato ochrániť?

Môže architektúra kvapkať?

Bude mesto budúcnosti žijúcim organizmom?

Môže byť architektúra špongiou?

Vie sa nová budova naučiť staré triky?

Čo keby krava postavila dom?

Táto knižka nie je určená len pre milovníkov, či študentov architektúry. Je určená všetkým, ktorí majú radi krásne veci ktoré nás obklopujú, pre tých, čo hľadajú inšpiráciu, či knižku na spríjemnenie si pohodového dňa, či dovolenky.

Kniha Budúcnosť architektúry v 100 budovách sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Budúcnosť architektúry v 100 budovách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu