Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Objavte liečivú silu prírody!

Zobraziť galériu (4)

Niekedy sa životné cestičky riadne kľukatia a preskáčeme rôznymi životnými skúsenosťami, než zakotvíme v práci, ktorú môžeme s úľavou a radosťou nazývať tou pravou orechovou. A podaktorí na to potrebujú dokonca viac než jeden život. K tým šťastnejším jednoznačne patrí nemecká bylinkárka a liečiteľka Aruna Meike Siewertová, ktorá len pred rokom oslovila aj slovenských čitateľov svojou šikovnou príručkou o rastlinných antibiotikách.

Lúky a bylinky ju priťahovali od detstva, pracovne sa k nim však približovala opatrne. Malá Aruna síce s bylinkami vyrastala, veď jej dedko už v 50tych rokoch minulého storočia ako jeden z prvých v Nemecku liečil prostriedkami, ktoré nám sama príroda nezištne ponúka.  Napriek tomu sa v dospelosti rozhodla skúsiť svoje šťastie najprv ako floristka a neskôr ako kultúrna manažérka. Životná kríza ju však neminula, a tu si spomenula na rodinné liečiteľské korene – vrátila sa k bylinkám. Po rokoch štúdia a praxe sa rozhodla svoje skúsenosti odovzdávať ďalej: píše knihy a prednáša.

„Liečivé rastliny pôsobia nielen vďaka svojim účinným látkam, ale aj vďaka svojej celkovej podstate, myšlienke a múdrosti, ktorú stelesňujú. Ovplyvňujú viaceré aspekty nášho života, pôsobia a pomáhajú v telesnej, ako aj psychickej a spirituálnej rovine,“ dozvedáme sa z jej najnovšej knihy Prírodné psychofarmaká. Kto by nepoznal liečivý účinok byliniek. Mamičky svojim deťom bežne varia čaje na kašeľ, boľavé bruško či nimi privolávajú pekné sny pred spaním. A v citovanej knihe nám autorka pripomína, že nielen telo ale aj dušu dokážu liečivé rastliny pohladiť. Valeriána pôsobí vyrovnávajúco a pomáha spracovať zážitky, železník poskytuje sebadôveru, sebaistotu a podporuje pri dosahovaní vytýčených cieľov, archangelika je ako ochranný plášť, ktorý človeka obalí a poskytuje pocit bezpečia.

„Často sa už pri prvých náznakoch prípadne známkach psychických problémov predpisujú a užívajú psychofarmaká, napríklad pri depresívnej nálade alebo miernej či stredne ťažkej depresii, poruchách spánku a psychosomatických poruchách, miernych formách úzkosti, pri pocite bezbrannosti, neistoty, slabosti, problémoch s koncentráciou, nechutenstve, nedostatku motivácie alebo pri začínajúcom syndróme vyhorenia v dôsledku pracovnej preťaženosti. Pritom tu neraz môže byť dobrou alternatívou využitie prírodných prostriedkov bez vedľajších účinkov, ktoré majú často dlhodobý účinok. Môžete tak vo viacerých prípadoch zabrániť, aby sa ťaživý stav zhoršil a spojil s ďalšími vážnymi poruchami vyžadujúcimi zdĺhavé liečenie,“ píše Aruna Siewertová. Jej poradňou v Berlíne prešli stovky spokojných klientov a aj vám alebo vašim priateľom a blízkym ochotne a profesionálne poradí prostredníctvom knihy Prírodné psychofarmaká. Snúbi sa v nej Arunina náklonnosť a úcta k prírode s pragmatickým prístupom, a čitateľ sa tak môže tešiť z prehľadnej príručky, ktorá láskyplne a pritom s nohami pevne na zemi prevedie dôležitými informáciami o možnostiach domáceho liečenia psychických ťažkostí. Či už tinktúry, čaje, alebo esencie, bylinky z našich hôr, liečivé rastliny z iných kontinentov, Bachove kvety alebo energetické cvičenia – Aruna Siewertová otvára jednu komnatu poznania za druhou. A voľba je na vás. Tu môžete urobiť prvý krok k psychickej vyrovnanosti a vitalite.

Kniha Prírodné psychofarmaká sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Prírodné psychofarmaká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu