Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Keď skutočná láska matky nepozná hraníc!

Zobraziť galériu (2)

800 recenzií na Amazone a 4,4 hviezdičky z piatich. Oslavujúce reakcie, pochvaly a nadšené odkazy. „Úžasné čítanie a dychberúci záver,“ rozplývajú sa čitatelia na celom svete.

Jenna Metcalfová už vyše desať rokov neprestajne myslí na svoju matku Alice, ktorá záhadne zmizla po tragickej udalosti. Jenna neverí, že ju mama dobrovoľne opustila, preto po nej pátra na internete a dookola listuje v jej denníkoch. Nemôže sa zbaviť pocitu, že v záznamoch sa ukrýva kľúč k odhaleniu pravdy...

Existuje len jediný človek, ktorý by ju mohol nasmerovať na správnu stopu. Jej otec alkoholik. No ten sa po manželkinom zmiznutí ocitá na psychiatrii.
Trinásťročná Jenna zúfalo hľadá pravdu, preto do pátrania zapojí dvoch pochybných spojencov: okultistku Serenitu Jonesovú, ktorá sa preslávila hľadaním nezvestných ľudí, no v súčasnosti jej už veľký dar nefunguje ako kedysi, a Virgila Stanhopa, životom ubitého súkromného detektíva, ktorý pôvodne vyšetroval Alicin prípad aj s čudnou, možno súvisiacou smrťou, jednej jej kolegyne.
Všetci traja spolupracujú, aby odhalili, čo sa stalo s Alice, a uvedomujú si, že pri hľadaní odpovedí musia čeliť čoraz ťažším otázkam.

Keď skutočná láska matky
Zobraziť galériu (2)

Keď Jennine spomienky začnú zapadať do udalostí v matkiných denníkoch, príbeh rýchlo speje k nečakanému rozuzleniu.

„Picoultová je majstrom svojho remesla a najlepšie dokáže písať o čistej ľudskosti,“ domnieva sa denník Sunday Telegraph a Financial Times na margo príbehu Čas odísť dodáva: „Už sa ani nedá jasnejšie povedať, ako skvele Picoultová píše.“

„Strhujúce.“
Vogue

Prečítajte si úryvok z novinky Čas odísť:

Jenna
Ľudia často veria, že existuje sloní cintorín – slonie pohrebisko, kam choré a staré zvieratá odchádzajú skonať. Odpoja sa od stáda a unavene sa vlečú prašnou krajinou ako Titani. O týchto obroch sme sa učili v siedmej triede na hodinách gréckej mytológie. Podľa legendy sa vraj také miesto slonieho odpočinku nachádza v Saudskej Arábii, údajne predstavuje zdroj nadprirodzených síl a ukrýva sa na ňom kniha zaklínadiel určených na zachovanie svetového mieru.

Mnohí výskumníci sa ho vybrali hľadať a sledovali skonávajúcich slonov niekoľko týždňov, kým si napokon uvedomili, že ich zvieratá vodia do kruhu. Niektorí z cestovateľov sa už nikdy nevrátili, iní si zase nepamätali, čo videli a ani jediný z odvážlivcov, čo tvrdil, že pohrebisko objavil, ho už znovu nenašiel.

A viete prečo? Lebo sloní cintorín je mýtus.

Kniha Čas odísť sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Čas odísť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu