Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tipy do vašej záhrady

Obal knihy Darujme si srdce z vlastnej záhrady
Obal knihy Darujme si srdce z vlastnej záhrady

Ak si chcete vytvoriť naozaj prírodnú záhradu, v ktorej sa budete cítiť príjemne, siahnite po niektorej z kníh Hanky Sekulovej. Pred pár rokmi sa presťahovala z rodnej Bratislavy na vidiek, aby bola v dennom kontakte s prírodou. Svoju záhradu považuje za trpezlivú učiteľku a vernú priateľku. Pred časom za ňu získala certifikát ukážková prírodná záhrada a svoje rady a tipy zhrnula do dvoch knižiek.

Najnovšia kniha Darujme si srdce z vlastnej záhrady sa ako jin a jang dopĺňa s knižkou Darujme si zdravie z vlastnej záhrady. Nájdete v nej ďalšie návody a príbehy o budovaní prírodnej jedlej liečivej permakultúrnej záhrady.
Vydajte sa teda na prechádzku s touto inšpiratívnou knihou.

Kniha Darujme si srdce z vlastnej záhrady sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Vďaka praktickým radám sa naučíte ako s prírodou spolupracovať, byť jej súčasťou, prijať jej vzácne a liečivé dary a žiť s ňou v harmonickej symbióze. Symbióze, na ktorú sme rokmi zabudli a ktorá môže vyliečiť obe strany: prírodu – našu živiteľku, aj nás...

Autorka prakticky radí ako vytvárať prírodnú záhradu a najrôznejšie záhradné konštrukcie. Ponúka vlastné skúsenosti s chovom okrasno-úžitkovej hydiny a včiel, uvádza ďalšie netradičné spôsoby pestovania liečivých rastlín, ovocia a zeleniny a aj chutné a užitočné recepty na ich spracovanie.

Súčasťou knihy Darujme si srdce z vlastnej záhrady sú opäť aj recepty ako Zapečené hokaido so šalviou, Domáca ríbezľová bublanina, či Domáci kváskový chlebík – recept nájdete TU.

Ako si vytvoriť na záhrade prírodné jazierko, ktoré bude srdcom záhradky.
urobte si okolo jazierka jedlé záhony
Zhotovte si záhradnú sprchu, ktorá vás osvieži v horúcich letných dňoch.
Vybudujte priestor pre hydinu, pridajte sudy na dažďovú vodu a pergoly.

To je len pár tipov, ktoré nájdete v knihe Darujme si srdce z vlastnej záhrady.
Hanka Sekulová  sa riadi heslom, že menej je niekedy viac: „Najdôležitejšie je nedrancovať. Žiť a nechať žiť. Príroda nie je korporácia ani banka, ktorá musí za každú cenu rásť podľa nakreslených grafov a očakávaní investorov. Príroda má svoju vlastnú (a nie umelú) inteligenciu..


Vo svojej záhrade zdokumentovala každý krok premeny a ponúka vám pútavú cestu plnú príbehov, inšpirácie, rád a živých fotografií. Nechýbajú nákresy, ilustrácie, fotky PRED a PO.

Kniha Darujme si srdce z vlastnej záhrady sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Pozrite si VIDEOseriál
Zdravie zo záhrady

Viac o téme: Kniha Darujme si srdce z vlastnej záhrady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu