Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Recepty na zdravé desiate

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: ipark)

Chlieb s maslom, croissant, nejaká čokoládová buchta... Stále dookola, však? Ak sa vám už minuli nápady, máme pre vás skvelý tip. Zdravé desiate nielen pre deti. V tejto kuchárskej knihe nájdete 50 zaujímavých receptov na zdravú desiatu. Napísalo ju 13 odborníkov na zdravé stravovanie zo Slovenskej a Českej republiky.

Recepty na zdravé desiaty si pripravíte doma ľahko a rýchlo.  Určite v nej nenájdete kupované hotové desiaty alebo iné polotovary. Pri receptoch nájdete vysvetlenie, prečo sú použité na danú desiatu určité suroviny a v čom sú zdravé. Budete vedieť, ako to máte pripraviť a prečo to máte uvariť.  Rohlíky so šunkou alebo paštétou sa v knihe nenachádzajú:)

Odborníci, ktorí napísali túto knihu, sú ľudia rôznych chutí a výživových smerov, preto tu nájdete pestrú škálu zdravých receptov, napríklad aj vegánske, vegetariánske, raw recepty, gluten free, lactose free, alebo recepty vhodné pre diabetikov.

Kniha Zdravé desiate nielen pre deti sa nachádza v ponuke internetového obchdu iPark. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Tvarohový dezert s quinou a ovocím. Kváskový chlieb so šošovicovou nátierkou. Ľahučké banánové muffiny s vlákninou. Mrkvová nátierka bez masla a syra. Či celozrnné wafle s vlákninou a orechmi.

Kniha obsahuje nielen recepty na zdravé desiate, ale aj odôvodnenia, prečo máte niektoré suroviny pri receptoch použiť. Z knihy sa naučíte nielen pripraviť desiate, ale spoznáte aj nové potraviny, ktoré sú zdravé a chutné. Tiež sa dozviete množstvo praktických rád a tipov do kuchyne.
„Nápad na túto knihu sa mi zapáčil od prvého momentu,“ priznáva spoluautorka Jana Šimkovičová. „Hneď som si predstavila samú seba, ako v nej listujem a inšpirujem sa pri príprave desiatej nielen pre mňa, ale aj pre manžela a naše deti.“

Novinka Zdravé desiate nielen pre deti obsahuje recepty, ktoré sa spomínaným odborníkom osvedčili, sú originálne a nenájdete ich nikde inde.

Mrkvová nátierka bez masla a syru

Čas prípravy: 20 minút
Suroviny (2 porcie):

  • 200 g karotky
  • 10 g tahini sezamovej pasty
  • 20 g šťavy z limetky
  • 10 g jarnej cibuľky
  • soľ, sezam, mleté čierne korenie, koriander
  • čerstvé bylinky podľa chuti - pažítka, petržlenová vňať, bazalka a pod.

Postup: Očistenú karotku nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode. Mrkvu uvaríme „al dente“ a necháme ju vychladiť. Vložíme ju do mixéra, pridáme korenie, mletý koriander, šťavu z limetky, tahini pastu a zmixujeme (nátierka nemusí byť celkom hladká). Na záver vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku a sezam. Podávame so zdravým chlebíkom a čerstvými bylinkami. Skladujeme v chladničke.

Recepty na zdravé desiate
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ipark)


Kniha Zdravé desiate nielen pre deti sa nachádza v ponuke internetového obchdu iPark. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Celozrnné wafle s vlákninou a orechmi

Čas prípravy: 30 minút
Suroviny (12 ks):

  • 2 hrnčeky = 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 6 ks sušených datlí
  • 3 bio vajcia
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 5 ks kakaových bôbov
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 PL psyllium
  • ⅓ hrnčeka panenského kokosového oleja
  • 1 ½ hrnčeka mandľového mlieka
  • ½ ČL himalájskej soli

Postup: Všetky ingrediencie vložíme priamo do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme, kým dosiahneme hladkú, mierne hustú zmes. Nahrejeme si waflovač a priamo z nádoby mixéra nalievame cesto do prístroja. Náš waflovač má po bokoch dierky na paličky. Hneď po zatvorení ich zapichneme ešte do surového cesta a vytiahneme priamo hotové wafle na paličke. Podávame ich s čím máte radi. Na cestu so sebou sa dá k nim do fľaštičky pribaliť med a orechy.

Náš tip: Pokiaľ nemáte doma waflovač, wafle si môžete upiecť aj na panvici. Použiť môžete aj rôzne formičky, podobné, aké sa používajú pri vajíčkach. Dostanete pekné tvary. Výborne chutia aj keď si ich urobíte na masle ghee, ktoré dáva pokrmom výnimočnú chuť.

Množstvo ďalších receptov na chutné desiate nájdete v kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti.

Recepty na zdravé desiate
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ipark)

Kniha Zdravé desiate nielen pre deti sa nachádza v ponuke internetového obchdu iPark. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Zdravé desiate nielen pre deti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu