Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hovoríte správne so svojími deťmi aby vás počúvali? Detské psychologičky vám poradia, ako na to

(Zdroj: ipark)

Chcete mať s deťmi priateľský vzťah a súčasne chcete, aby vás počúvali, rešpektovali a dôverovali vám? Prajete si deti dobre vychovať, ale nechcete potlačovať ich osobnosť? Kniha Ako hovoriť, aby nás deti počúvali, získala pochvalu od detských psychológov, psychoterapeutov a rodičov na celom svete. Naučí vás, ako môžete mať poslušné deti aj bez trestania a kriku.

Ako hovoriť, aby nás deti počúvali - ako počúvať, aby nám deti dôverovali je najpredávanejšia kniha o výchove na svete. Toto rozšírené vydanie je obohatené o ďalšie skúsenosti autoriek Adele Faber a Elaine Mazlish a dospelej dcéry jednej z nich. Kniha je svetovým bestsellerom a je vynikajúcou pomôckou pre komunikáciu rodičov s deťmi od 2 do 18 rokov. Vychádza z praxe skúsených autoriek - detských psychologičiek.

S knihou Ako hovoriť, aby nás deti počúvali sa naučíte, ako si stanoviť rodičovské hranice a pritom zostať láskavý a ústretový. Napr.: "Vidím, že si na brata poriadne nahnevaný. Povedz mu to však slovami a nie päsťami." Môžete použiť aj iné metódy ako tresty. Napr.: "Tom, prestaň bežať. Môžeš si vybrať: buď pôjdeš vedľa mňa, alebo si sadneš do kočíka. Rozhodni sa sám".

Naučte sa riešiť domáce konflikty bez kriku. Napr.: "Napadlo mi, že pre teba asi nie je jednoduché odísť od kamarátov, keď sa dobre bavíte. Na druhej strane sa o teba bojím, keď prídeš domov neskoro. Skúsme spolu nad tým popremýšľať, či nám nenapadne niečo, čo by vyhovovalo tebe aj mne". Pri otázkach používajte iné možnosti, ako klasické "NIE". Toto slovíčko predsa nemá rád nikto.

Názov knihy doslova zodpovedá tomu, čo v nej nájdete. Poskytuje návody krok za krokom na zlepšenie a posilnenie vzájomných vzťahov v rodine.

V knihe Ako hovoriť, aby nás deti počúvali nájdete:

- ako v deťoch podporovať zdravú sebadôveru, ale nevychovať z nich rozmaznaných jedincov.
- akým spôsobom môžete dosiahnuť priateľskú spoluprácu s deťmi a ako ich učiť samostatnosti.
- cvičenia, v ktorých si uvedomíte chyby, ktorých sa dopúšťate pri komunikácií s dieťaťom.
- ako miesto dlhého vysvetľovania a zákazu pomôžete dieťaťu splniť jeho želania aspoň v predstavách (aby ste mu uľahčili prijatie zákazu a vyvarovali sa konfliktu).
- otázky, ktoré vám umožnia vžiť sa do pocitov dieťaťa, aby ste lepšie porozumeli jeho správaniu.
- rad skutočných príbehov s typickými situáciami z každodenného života.
- vzorové dialógy v kreslených scénkach.
- ako reagovať, ak za vami príde dieťa s problémom, a ako tento problém riešiť.
- inšpiráciu aj pre riešenie vzťahov medzi dospelými a pre posilnenie sebavedomia menej priebojných jedincov. Metódy sa dajú použiť na akúkoľvek vekovú skupinu.

Kniha Ako hovoriť, aby nás deti počúvali sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Ako hovoriťAby nás deti počúvali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu