Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novak Djokovič: Naservírujte si víťazstvo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

„Nemusíte byť športovou superhviezdou, aby ste sa o seba starali, žili a cítili sa lepšie a zdravšie,“ tvrdí najlepší svetový tenista súčasnosti Novak Djokovič. Vie, o čom hovorí a dokazuje to aj svojimi výkonmi. Už ako 6-ročný si Nole povedal – raz vyhrám Wimbledon. A budem svetovou jednotkou. Kde je teraz? Presne tam, kam smeroval.

Rozhodne k tomu prispel jeho talent, tvrdý tréning, šťastie na dobrého trénera a vyvážený životný štýl. A o tom je jeho kniha Naservírujte si víťazstvo, ktoré vyšlo už v druhom vydaní, keďže bol o ňu mimoriadny záujem.

V knihe Djokovič opisuje ako prežil bombardovanie jeho rodného Belehradu, i to, ako sa z vojnou poznačenej krajiny dostal medzi tenisovú elitu. Zároveň prezrádza stravu, ktorá ho vyliečila a výraznými spôsobom ho postrčila na ceste k vrcholu.

Aj keď miloval chlieb, cestoviny a najmä pizzu z ich rodinnej pizzérie, časom zistil, že jeho telo si nevie poradiť s múkou a pšenicou.

Tým, že zo svojho jedálnička vyradil lepok, proteín nachádzajúci sa v pšenici, okamžite sa začal cítiť lepšie, ľahšie, mal jasnejšiu myseľ i rýchlejšie reakcie.

Ako pokračoval v skúmaní a vylepšovaní svojej stravy, tak zmizli jeho zdravotné ťažkosti, zhodil prebytočné kilogramy. Práve zlepšené zdravie a lepšia mentálna odolnosť mu umožnili dosiahnuť svoje dva detské sny: vyhrať Wimbledon a byť najlepším tenistom sveta.

V roku 2011 prežil Novak Djokovič, podľa slov mnohých športových novinárov, najlepšiu sezónu v tenisovej histórii: vyhral desať turnajových titulov, trikrát triumfoval na grandslamových turnajoch, ťahal 43-zápasovú sériu víťazstiev.

Je to pozoruhodný výsledok, pretože len dva roky pred touto úspešnou sezónou mal problém dokončiť náročný turnaj.

Ako sa z hráča, ktorý trpel bolesťami, zraneniami a problémami s dýchaním, stal tak rýchlo najlepší tenista sveta?
Odpoveď je prekvapujúco jednoduchá: Zmenil svoju stravu.

Jeho kniha Naservírujte si víťazstvo je návodom pre všetkých, ktorí majú zdravotné problémy a hľadajú riešenie. Pre tých, ktorý majú ťažkosti so stravou. Kniha je minimálne dobrou inšpiráciou alebo aspoň tipom na zamyslenie: naozaj sa stravujete zdravo

Kniha Naservírujte si víťazstvo sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Naservírujte si víťazstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu