Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pikošky o Bratislave a aj severské trilery: Na všetko zľava 35%

Ilustračné foto Zobraziť galériu (12)
Ilustračné foto

Internetový obchod iPark.sk si pre vás v spolupráci s vydavateľstvom Marenčin PT pripravil výnimočnú letnú akciu na knihy. Vybrané tituly ponúkame so zľavou až - 35%. Dnes sme si pre vás pripravili malú ochutnávku pre milovníkov Bratislavy a trilerov. Začítajte sa do hitoviek.

Prehľad kompletného zoznamu desiatok kníh s 35% zľavou tu>> 

Kniha citátov - Martin Podolan

Citáty od tisícov autorov od staroveku do dnešných dní. Čo povedali a napísali o bežných problémoch života? Aký majú postoj k viere a vede? Čo odporúčajú pri výchove detí? Aký postoj zaujali ku kontroverzným témam? Čo je podľa nich zmysel života? Čo povedali o rozvode, egu, pokore, zodpovednosti, podvedomí alebo o dnešnom modernom veku? Dá sa vôbec vyznať v spleti postojov od tak rozdielnych osobností? Je možné medzi nimi dosiahnuť nejakú syntézu? Autor hľadal pravdu, lásku a poznanie v tisíckach prameňov. Čo ho oslovilo, vypisoval a zoraďoval do stoviek tém. Nechcel zostaviť profesionálnu zbierku ani príručku, vytvoril skutočného svetského a duchovného sprievodcu na ceste hľadania. Takmer 20 rokov systematicky spájal a zatrieďoval mnohoraké i protikladné myšlienky z tisícov zdrojov.

Záhrada smrti - Henning Mankell

Jedného jesenného dňa sa komisárovi Wallanderovi naskytne príležitosť splniť si dlhoročný sen a presťahovať sa na vidiek. Ten sa však veľmi rýchlo zmení na nočnú moru. V záhrade vytúženého domu nájde dve mŕtvoly, päťdesiat rokov zakopané v zemi. O koho ide? Ako je možné, že nikomu nechýbajú? Wallander musí načrieť do minulosti, aby toto tajomstvo rozlúštil. Stopy ho privedú k tragédii, kde nevedno určiť, kto je obeť a kto páchateľ.

Piata žena - Henning Mankell

Muž napichnutý na hroty kolov, ďalší v lese uškrtený s vyvrhnutými črevami... Prečo boli zavraždení títo starší muži? Kto je ďalší na rade? Odhaľte tieto napínavé prípady spolu s jedným z načítanejších autorov severských trilerov Henningom Mankellom.

Tehelné pole - Juraj Šebo

Spomienky na štadión, ktorý bol mekkou nielen bratislavského, ale i československého a neskôr slovenského futbalu. Hrali tu najlepšie svetové mužstvá a známe futbalové hviezdy. Autor spomína na zaujímavé osobnosti a udalosti v spojitosti s týmto slávnym futbalovým stánkom.
"Na Tehelné pole som začal chodiť s mamou. Otec príliš nefandil futbalu. Otec nikdy neprotestoval, akoby chcel dať najavo, že matkine nedeľné výlety chápe ako súčasť harmonického manželstva. Neskôr ako desaťročný som chodieval na Tehelné pole spolu s kamarátmi. V tej dobe televízia nebola, takže poriadny futbal sa dal pozerať len na Tehelnom poli. Pamätám si na ovešané električky i na jednotlivých hráčov. Boli to zlaté časy!"

Vily nad Bratislavou - Tomáš Berka, Ján Šilinger

Kniha o architektúre a životnom štýle vo vilovej časti Bratislavy na Kalvárii, Slavíne s priľahlým Horským parkom a na Hradnom vrchu.
Autori v krátkych historických exkurzoch zachytávajú ich podobu od stredoveku, keď tam ešte bývali vinohrady, poľovné revíry a pastviny, neskôr výletné reštaurácie a hostice. Tieto lokality sa postupne menili na obytné štvrte lepšie situovaných Bratislavčanov - od letných sídiel talianskeho typu v polovici 19. storočia cez nemecko-maďarskú romantizujúcu a eklektickú zástavbu v okolí Palisád na prelome 19. a 20. storočia až po stavebný rozmach za prvej Československej republiky a súčasnú modernú, občas aj kvalitnú vilovú architektúru.

Pentcho - Jaro Rihák

Takmer zabudnutý príbeh napísaný podľa autentických výpovedí účastníkov plavby 18. mája 1940 vyplával z bratislavského prístavu parník PENTCHO so štyristo pasažiermi. Na palube boli mladí Židia, sionisti z organizácie Betar, snívajúci o vlastnom štáte v britskej Palestíne, študenti vyhodení z univerzít, a neskôr pristúpilo sto utečencov pred pogromom. Tento príbeh je plný paradoxov... Dejiny sa v tomto príbehu zamotali. Aj preto to bol dobre zabudnutý príbeh, o ktorom sa viac vedelo vo svete ako doma. Je to príbeh o sne a ideáloch, ale aj o omyloch. Stal sa bratislavskou aj slovenskou legendou, rovnako ako sa legendou stal muž, ktorý v Bratislave vymyslel obranný štýl boja Krav maga a učil ho aj pasažierov parníka PENTCHO.

Dunajské brehy - Walter Malaschitz

Tramping, pocit voľného táborenia, kamarátstva a romantiky. Ako chlapci z Zuckermandlu prežívali mladosť v časoch totálnej asanácie Podhradia. Preto sa autor chcel ešte raz vrátiť do tienistých uličiek, na vysoké skalné bralo zaliate večným slnkom, ktoré ich obklopovalo z jednej strany a z druhej strany veľrieka a jej rozpálené brehy, na ktorých vyrastali. Neboli veľmi odlišní od chlapcov z iných štvrtí starej Bratislavy, Ziegelfeldu, alebo Jaskového radu... Tieto jeho spomienky na ich starý Dunaj a jeho ramená obklopené lužnými lesmi a na Malé Karpaty venoval autor knihy všetkým svojim žijúcim a tiež už nežijúcim priateľom a všetkým následníkom, kráčajúcim po zarastených chodníkoch našej krásnej prírody.

AquaPhone - Hanneke Frühauf

Na začiatku päťdesiatich rokov minulého storočia most Márie Valérie nestál a neexistovala takmer žiadna možnosť stretnutia alebo rozhovoru s odtrhnutými príbuznými, alebo priateľmi na druhej strane Dunaja. Preto večer v bezvetrí a tme šli ľudia k Dunaju a hovorili nad vodou. Pol kilometra prenášala voda rieky tieto zvesti, nezriedka šifrovanú správu. Performance AquaPhone už ôsmy krát chce priblížiť tento fenomén a uctiť všetky tie osudy, ktorých tajomstvá sa v minulosti odovzdali Dunaju. Chce svedčiť o túžbe ľudí po dialógu a ich vynaliezavosti pri prekonávaní hraníc a vzdialeností i za nesmierne ťažkých podmienok. Popri pôvodnom maďarskom texte prejde dialóg cez Dunaj aj po slovensky a nemecky.

Prešporské rozprávky - Igor Janota

Prešporské rozprávky sú výberom povestí, legiend, rozprávok a mýtov z autorovej milovanej Bratislavy. Zákutia starého Prešporka ožívajú v jeho rozprávaní o starej radnici, hradnom duchovi, Ganymédovej fontáne, o chodbe pod Dunajom, o striebornom orlovi, starej synagóge, vodníkovi z Prievozu, o strašidlách, alchymistovi, krvavej studničke, o Floriánovi, o poklade bezhlavého mnícha a ďalších miestach, udalostiach, postavách a postavičkách zo starého mesta i blízkeho okolia, od najstarších čias po súčasnosť, prerozprávané neopakovateľným štýlom.

Luteráni - Ivana Havranová

Intímne rozhovory o Bohu cez Luthera, ale aj o duchovnom svete známych osobností. S Milanom Lasicom, Ľubomírom Feldekom, Kamilom Peterajom, Petrom Jarošom, Milanom Kňažkom a ďalšími sa zhovára Ivana Havranová. Kniha plná vyznaní, jedinečných odhalení a krásnych myšlienok...

Agent s pasom diplomata - Michal Havran

Richard Švehla bol môj priateľ. Začal ako československý diplomat, no stal sa americkým špiónom. Pracoval pre CIA. Nezradil vlasť, iba prebehol na druhú stranu. Ako mi sám povedal, chcel uniknúť pred prudko sa meniacimi politickými a spoločenskými pomermi. Dej knihy sa pridržiava faktov a je zasadený do chronológie, kontextu a súvislostí prevratnej doby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu