Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pilot a Malý princ: Najkrajšia ilustrovaná kniha roka 2014

Obal knihy Pilot a Malý princ Zobraziť galériu (3)
Obal knihy Pilot a Malý princ

Svetoznámy ilustrátor Petr Sís sa pri príležitosti 70. výročia smrti Antoina de Saint-Exupéry podujal prerozprávať životný príbeh autora jednej z najobľúbenejších detských kníh. Pilot a Malý princ ocenil denník The New York Times ako jednu z desiatich najkrajších ilustrovaných kníh roka 2014.

Exupéryho Malý princ vyšiel pred sedemdesiatimi rokmi a do dnešného dňa nestratil nič zo svojho čara. Každý rok si tento nesmrteľný hrdina nájde milión nových čitateľov. Petr Sís prvýkrát čítal Malého princa ako dvanásťročný a inšpiroval ho na celý život. Keď sa neskôr ocitol v New Yorku a snažil sa etablovať ako umelec, s prekvapením zistil, že Exupéry napísal jeho obľúbenú knihu práve v tomto meste.

V ilustrovanom životopise veľkého spisovateľa a dobrodruha hrajú text a obrázky rovnako dôležitú úlohu – dozvedáme sa mnohé fakty o jeho živote, ale Petr Sís prenecháva aj priestor našej fantázii pri prekrásnych dvojstranových ilustráciách bez textu.

„Sísove diela nie sú ani tak obrázkovými knihami, ako zázrakmi dizajnu,“ píše o knihe Pilot a Malý princ v recenzii časopis Booklist. Životný príbeh Antoina de Saint-Exupéry od detských snov až po osudový posledný let nad Stredozemným morom je v knihe Pilot a Malý princ pôsobivým vizuálnym zážitkom.

V slovenčine vyšiel Pilot a Malý princ vo Vydavateľstve SLOVART, rovnako ako Sísova kniha Múr – Ako som vyrastal za železnou oponou.

Kniha Pilot a Malý princ sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po SR zdarma>>

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu