Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Spríjemnite si dovolenku čítaním: Ideálne tipy k vode a na cestu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Chystáte sa toto leto na dovolenku k moru? Ak vás nebaví len tak nečinne ležať na rozpálenom piesku, ponúkame pár knižných tipov, s ktorými si užijete slnečné lúče a ešte vám aj rýchlo ubehne čas. A keďže žiadna dovolenková kniha nemôže byť priveľmi ťažká, aby ste zbytočne neplatili na letisku extra poplatky a aby ste mali dostatok miesta pre suveníry, vybrali sme také, ktoré sa hravo zmestia do batožiny a vôbec nevážia veľa. Publikácie s mäkkým obalom sú vhodné aj do kabelky a vy si tak môžete spríjemniť zaujímavým čítaním aj cestu.

 

Krvavá vášeň - Peter Debnár


Jedná sa o cekom inú detektívku na aké ste zvyknutí. Keď si už budete myslieť, že viete, kto je vrah, vždy sa objavia nové okolnosti. Autor vám postupne podsúva indície z minulosti aj súčasnoti a stále vás pritom necháva v napätí. Podarí sa vám vyriešiť štvornásobnú vraždu skôr než knižnému vyšetrovateľovi?

 

 

Krimipoviedky - Kolektív


Kriminálne príbehy fascinovali čitateľov už odjakživa. Detektívky sa ľahko čítajú, no nie je vôbec jednoduché dobrú detektívku napísať. V rámci projektu vydavateľstva Evitapress si to vyskúšalo 137 autorov, ktorí sa zapojili do písania Krimipoviedok, a poslali ich spolu 225. Dvadsaťosem najlepších z nich nájdete v tejto knižke.

 

 

Cigánka - Janette Maziniová


Prvá pravdivá kniha o tom, aké to je byť na Slovensku Cigánom. Autorka píše o množstve nespravodlivosti a ponižovania, ktoré zažila kvôli svojmu pôvodu a farbe pleti. Padá a znovu vstáva, aby opäť začala od začiatku. Táto kniha je dôkazom toho, že najväčší životný boj nakoniec nezvádzame s prostredím, ale sami so sebou.

 

 

Za facku - Eva Urbaníková


Príbeh o Zuzane, ktorá sa spozná s Matúšom - spisovateľom, ktorý vzbudzuje u ľudí prirodzený rešpekt a je nežný... No postupne zisťuje, že uznáva len svoje originálne názory, rešpekt odpláca pohŕdaním a intímnosti chápe ako prejavy vlastnej slabosti... Je teda jej úplným protikladom, ktorý ju však veľmi priťahuje, ale žiť s ním dlho asi nevydrží... Hlavne, keď dostane prvú facku...!

 

 

Nájdem si ťa v Ríme - Tatiana Čuperková


To pravé čítanie do vašej kabelky! Príbeh Slovenky, ktorá miluje Taliansko, taliansku kuchyňu, predáva talianske špeciality a zamiluje sa do Taliana. Má za sebou nevydarený vzťah a stará sa o svoj malý obchod tak, že musí chodiť do Talianska nakupovať tovar. Raz nečakane stretne v Ríme muža, s ktorým nadviaže nezáväzný vzťah...

 

 

Detský plač v podkroví - Ivana Ondriová


Paula v podkroví počuje zúfalý detský hlas a dejú sa v ňom aj ďalšie nevysvetliteľné veci. Manžel Pauliným zážitkom neverí a aj svokra začne mať pochybnosti o jej zdravom rozume. Paulu to však neodradí. Na vlastnú päsť začne zisťovať, kto žil v dome pred nimi. A odhalí šokujúcu pravdu! Paula riskantne hľadá odpovede na všetky otázky a nájde nečakané rozuzlenie...

 

 

Slúžka - Hana Lasicová


Dej sa odohráva počas rozpadu rakúsko-uhorskej monarchie. V tom období mladé dievčatá nedobrovoľne odchádzali do Viedne. Anka sa dostane do vysokopostavenej viedenskej rodiny, kde začne pracovať. Tak ako na iné slúžky, aj na ňu skúšajú zvodcovia z vyšších kruhov svoje praktiky a sľubujú čokoľvek, len aby si mohli užiť s dievčatami, ktoré túžia po lepšom živote a veľa krát nevedia ustriehnuť svoju naivitu.

 

 

Slzy otcov - Eva Baciqalová


Skutočný príbeh, ktorý mierne šokuje tým, že ukáže, čo všetko sú schopné urobiť matky, aby sa pomstili svojim bývalým manželom. Vy sa cítite oklamaná a zradená. A aby sa cítil zle aj on, robíte všetko pre to, aby ho vaše spoločné deti znenávideli a nechceli sa s ním stretávať... Oveľa viac však tým ubližujú práve vlastným deťom. Kniha Slzy otcov vznikla v spolupráci s Ligou otcov.

 

 

Sukničkár - Karin Krausová


Máte doma päťdesiatnika odtrhnutého z reťaze? Táto kniha je práve pre vás!
Muž v najlepších rokoch má celé manželstvo bokovky, ktorým však neprikladá žiadny význam. Myslí si, že už zažil asi všetko a nič zaujímavé a vzrušujúce ho nečaká. No po zoznámení s mladou študentkou si zaumieni, že vyskúša aký by bol život s ňou. Neskôr sa však chce pokúsiť o "opravu svojho života".

 

 

Ja ti to vrátim - Vita Jamborová


Jediným únikom z milostného trojuholníka je smrť! Bohatý podnikateľ Tomáš má milostný pomer s krásnou modelkou. Jeho manželka nič netuší, až pokiaľ sa jej sám k nevere neprizná. Ivane sa tým zrúti celý svet a rozhodne sa rozviesť. No a s tým je problém, lebo rozdelenie majetku sa Tomášovi nepáči. Radšej si zvolí smrť. Manželkinu... A tak sa všetko začína. Ivaniným "pohrebom". S novu identitou Ivana zosnová svoj plán pomsty.

 

 

Sushi v dushi - Denisa Oqino, Eva Urbaníková


Táto kniha vám urobí prezentáciu japonskou kultúrou vzťahov a dočítate sa, že mentalita národov je silnejšia než láska medzi dvomi ľuďmi. Príbeh Slovenky, ktorá žila desať rokov v malom Japonskom meste aj so svojím manželom, ktorého ľúbila... S manželom, ktorý ľúbil ju.. No spôsoby prejavov ich lásky boli rozdielne... Spojenie skutočne prežitého príbehu sľubuje skvelý zážitok všetkým, ktorí vedia, že najlepšie knihy píše život sám.

 

 

Recept na Araba - Viktória Darsane


Pravdivý príbeh lásky krásnej Slovenky a arabského muža s nádychom Orientu tak, ako ho nepoznáte. Nina odíde za prácou do Švajčiarska. V novom prostredí získava nové priateľky a známych. Stane sa však niečo, čo ani náhodou nepredpokladala, ba priam vylučovala - zamiluje sa do marockého Araba. Až keď s ním otehotnie, zistí, že "neprekonateľný rozdiel v kultúrach" nie je len fráza.

 

 

Až keď bude mama triezva - Ivana Furjell


Tento smutný príbeh je o dospievajúcich deťoch, ktoré veľmi túžia pomôcť svojim rodičom - alkoholikom. Silvia akurát prišla do puberty, teší sa na prvú lásku a všetko, čo prináša puberta... Celá rodina sa teší na nový prírastok do rodiny... Keď však Silviina mama príde o bábätko vo vysokom štádiu tehotenstva, všetko sa zrazu zmení. Žiaľ, bolesť a smútok je taký silný, až sa mama začne utápať v alkohole.

 

 

Klamár - Tatiana Čuperková


Slepá láska vás môže pripraviť o ilúzie aj o celý majetok. Ďalší skutočný príbeh, ktorý vám ukáže, že idylka sa rýchlo môže zmeniť na zlý sen. Tereza si vo svojej zamilovanosti odmieta pripustiť, že všetko financuje sama, že "ten pravý" sa neštíti ťahať z nej ďalšie a ďalšie peniaze, že v skutočnosti má obrovské dlhy, čudné známosti a hlavne - mimoriadne dobre vyvinutú schopnosť klamať.

 

Maverick - Eva Baciqalová, Marek Adamík

Rozprávanie bývalého vojaka Bundeswehru, Slováka Marka Adamíka, ktorý rozpráva zážitky zo svojich misií pod záštitou NATO v uniforme Bundeswehru v Kongu, Afganistane a Kosove. Dočítate sa aj o výcviku budúcich výsadkárov. Išlo o mimoriadne tvrdý až neľudský výcvik, bezohľadný nielen po stránke fyzickej, no možno ešte viac po stránke psychickej. Rozprávač však priznáva, že ich inštruktori, ktorých budúci účastníci počas výcviku znenávideli až na smrť, vedeli, čo robia. Ukázalo sa to v plnej miere až v samotnom misijnom nasadení, keď boli dennodenne konfrontovaní s až neuveriteľne krutou, nezmyselnou a neľudskou realitou existujúcou v krajinách, do ktorých boli vyslaní na misie. V podstate boli vojaci v permanentnom ohrození na živote.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu