Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ako sa zabaviť s deťmi? Tipy na hry vonku i doma

Ako sa zabaviť s deťmi? Tipy na hry vonku i doma Zobraziť galériu (2)
Ako sa zabaviť s deťmi? Tipy na hry vonku i doma

Keď sú ratolesti otrávené z rozhovorov medzi dospelými, je čas zahrať sa! Stačí, keď otvoríte knihu 100 najlepších hier pre deti, a vyberiete si tú najlepšiu pre vás. Táto pokladnica obsahuje pravidlá rôznych hier a zábavných aktivít, ktoré sa môžete hrať sami, vo dvojici alebo v skupine, doma či vonku.

Pravidlá sú v knihe 100 najlepších hier pred deti vysvetlené zrozumiteľne a obrázkové symboly naboku strán vám rýchlo poradia, o aký typ hry ide, ako je náročná, koľko hráčov ju hrá a kde sa ju môžete zahrať. Pre úplnú predstavu je každá hra ilustrovaná výstižným obrázkom, ktorý zachytáva jej priebeh a podstatné detaily. Na začiatku každej hry sa dozviete jej cieľ. Pri viacerých hrách tiež informáciu, v ktorých krajinách sú veľmi obľúbené.

V knihe nájdete aj označenie každej hry. Vyberiete si aktivitu, kde prevláda akčnosť a rýchlosť, alebo budete radšej rozvíjať svoju predstavivosť? Môžete sa predviesť v šikovnosti alebo si vyberiete hru, kde budete potrebovať jednoducho len šťastie.

Knižka 100 najlepších hier pred deti má všestranné využitie počas celého roka a svoje najlepšie hry tu objavia nielen deti, ale aj rodičia, pedagógovia, či pracovníci centier voľného času.

Ukážka jednej z hier: KUFOR
Cieľ hry: zapamätať si čo najviac predmetov a nevypadnúť.

Keď cestujeme, najprv si musíme zabaliť kufor. A je neuveriteľné, čo všetko si môžeme so sebou zobrať, však?

Prvý hráč povie: "Idem na cesty a do kufra si zabalím..." a potom pantomímou znázorní predmet, ktorý si chce so sebou zobrať (napríklad zubnú kefku znázorní tak, že sa tvári, že si umýva zuby).

Potom druhý hráč zopakuje vetu: "Idem na cesty a do kufra si zabalím..." a napodobní vec, ktorú znázorňoval prvý hráč a pridá ďalšiu (napríklad klobúk). Takto hra pokračuje ďalej.

Všetci hráči musia znázorniť predchádzajúce predmety v správnom poradí a vždy pridajú nový.

Pozor! Ak hráč spraví chybu, alebo nejaký predmet vynechá, vypadáva z hry! Posledný hráč, ktorý zostáva v hre, vyhráva!

Kniha 100 najlepších hier pre deti sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu