Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Soňa Valentová predstavila svoju knihu Prelet nad životom

Soňa Valentová predstavila svoju knihu Prelet nad životom Zobraziť galériu (2)
Soňa Valentová predstavila svoju knihu Prelet nad životom (Zdroj: Fragment)

BRATISLAVA – Známa slovenská herečka Soňa Valentová v rámci svojej návštevy kúpeľov predstavila svoju autobiografickú knihu Prelet nad životom 2. augusta v kníhkupectve na pešej zóne v Piešťanoch.

Otvorene a úprimne zaspomínala na svoje herecké začiatky, s láskou a úctou hovorila o svojom manželovi, charizmatickom režisérovi Pavlovi Hasprovi, s ktorým prežila 38 rokov. Ako sa sama vyjadrila: „Sú to moje spomienky na to, čo som prežila. Každý sa snaží, aby po ňom niečo zostalo. Spomínam si na svoje začiatky, ako som chcela byť baletkou, no nakoniec som vyskúšala herectvo a zostala som mu verná. Svoju prvú úlohu som dostala v Trnavskom divadle, kde som hrala malé dievčatko v hre Je na svete jedna žena.“

Na doskách našej divadelnej scény stvárnila desiatky nezabudnuteľných postáv. Od začiatku dostávala úlohy zložitých ženských charakterov. Za najťažšiu rolu považuje postavu Medey z divadelnej hry Williama Shakespeara.

Po besede nasledovala autogramiáda nielen s autorkou, ale aj s jej dcérou Katarínou Hasprovou, ktorá prijala pozvanie na besedu.

Kniha vyšla vo Vydavateľstve Fragment na jeseň v roku 2010.

Soňa Valentová predstavila svoju
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Fragment)


-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu