Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bolestná smrť pre Dagmar: Havel skonal tam, kde ju požiadal o ruku

Václav Havel s manželkou Dagmar
Václav Havel s manželkou Dagmar

PRAHA - Dagmar Havlová (58) prežíva najhoršie dni svojho života. Jej milovaný muž jej vydýchol v náručí tam, kde ju v roku 1996 požiadal o ruku - na chalupe na Hrádečku. Po pätnástich rokoch spoločného života Václav v nedeľu 18. decembra dopoludnia svoju ženu opustil navždy. Romantické spomienky na chvíle lásky zatienili chvíle smútku.

Začiatkom januára by Václav a Dagmar Havlovci oslávili 15 rokov spoločného života. Toto výročie im už ale nebolo dopriate. Dagmar si však vo svojom žiali nad odchodom partnera nemusí nič vyčítať. Bola svojmu manželovi významnou životnou oporou. On sám sa mnohokrát nechal počuť, že je to práve jeho manželka, vďaka komu stále víťazí nad vážnymi chorobami.

Herečka v sebe objavila nečakanú silu prekonávať prekážky. Jej muž sa potýkal so zdravotnými problémami kvôli pľúcam už od polovice 80. rokov. Problémy sa dramaticky zhoršili iba tri roky po svadbe. Dagmar bola vždy v nemocnici po jeho boku, strážila jeho pokoj a súkromie.

Bola to veľká skúška pre zamilovanú ženu. Dagmar Havlová v nej obstála. Len pár dní pred smrťou svojho muža povedala bývalá prvá dáma slová, z ktorých teraz mrazí: "Čas bytia je obmedzený. Mali by sme sa podľa toho správať k sebe aj k planéte Zem."

Za vyčerpanou zdrvenou vdovou prišla na Hrádeček hneď v nedeľu popoludní jej dcéra Nina. Zostane s matkou, kým sa nespamätá z prvého otrasu. Dagmar Havlovú na mieste ošetril aj privolaný lekár. Bývalá prvá dáma bude musieť prijímať tisíce kondolencií a čeliť médiám. Odchod Havla je svetovou udalosťou a vdova bude musieť vystúpiť na verejnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu