Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci na exprezidenta Havla kašlú: Za štyri hodiny prišli kondolovať štyria!

Na Úrade vlády sa ľudia podpisujú do kondolenčnej knihy k úmrtiu Václava Havla Zobraziť galériu (3)
Na Úrade vlády sa ľudia podpisujú do kondolenčnej knihy k úmrtiu Václava Havla

BRATISLAVA – Toto si nezaslúžil! Kým v Čechách sa ľudia schádzajú spontánne na námestiach, aby zosnulému exprezidentovi Václavovi Havlovi (†75) vzdali úctu, Slováci naňho akoby zabudli. Jasným dôkazom toho je takmer prázdna kondolenčná listina, ktorá je pre verejnosť prístupná na Úrade vlády odo dneška od 10:00.

Do príchodu členov vlády na rokovanie, na ktorom rozhodli o vyhlásení štátneho smútku, ktorý bude v piatok 23. decembra, sa do kondolenčnej knihy prišlo podpísať len zopár ľudí. „Doposiaľ sa ukázali dokopy štyria ľudia. Ak sa o tom ostatní dozvedia z médií, možno sa to zlepší,“ myslí si vrátnička na Úrade vlády. Dá sa očakávať, že počet kondolujúcich však napokon po pracovnej dobe stúpne.

(foto: Braňo Ondrášik) Spomienka na V. Havla pred českým veľvyslanectvom.

Spomienka na Václava Havla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Branislav Ondrášik)


Uctiť pamiatku bývalého prezidenta si však niektorí prišli už včera večer k českému veľvyslanectvu, kde na znak úcty horeli sviečky a ležalo tu niekoľko ruží. „Včera večer bolo pred českým veľvyslanectvom zapálených pár desiatok sviečok,“ uviedol Bratislavčan Braňo Ondrášik, ktorý prišiel pred veľvyslanectvo vzdať hold, ako sám povedal, „svojmu prezidentovi“. „Určite pôjdem aj na pohreb, proste Havel. Veď pri ňom som vyrastal,“ dodal.

Ľudia sa zhromažďujú na internete, na sociálnych sieťach organizujú stretnutia. Jedným z nich je aj tichá spomienka na Václava Havla na Vajanského nábreží v Bratislave dnes o 17:00. Ďalšia sa uskutoční o 19:00 pri Veľvyslanectve Českej republiky.

Okrem vládnych predstaviteľov prišli za 4 hodiny kondolovať len 4 ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu