Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Posledné slová Václava Havla (†75): Idem si na chvíľu zdriemnuť

Václav Havel
Václav Havel

PRAHA - Podľa osobného lekára Václava Havla Tomáša Bouzka (45) sa exprezident v nedeľu ráno prebudil v dobrej nálade. Neskôr dopoludnia povedal, že si len ešte na chvíľku zdriemne. O 10.15 mu v spánku dotĺklo srdce...

"Idem si ešte na chvíľu zdriemnuť," tak zneli posledné slová exprezidenta Václava Havla. Potom zaspal a zomrel o štvrť na jedenásť. Pre TV Nova to povedal Havlov osobný lekár Tomáš Bouzek.

"Ráno sa prebudil celkom v dobrej nálade, včera za ním prišla pani, len bol strašne slabý a hovoril, že by si ešte chvíľku zdriemol. Tak zaspal a už sa neprebudil," povedal Tomáš Bouzek smutne a pokračoval: "V poslednom roku už bol na pokraji smrti niekoľkokrát. Keby som mal počítať, tak hrobárovi z lopaty ušiel tridsaťkrát najmenej za svoj život. "

Havel mal, bohužiaľ, veľmi podlomené zdravie kvôli piatim rokom vo väzení, kde prechodil aj zápal pľúc. Od tej doby ho trápili problémy s dýchaním. "Prechodené zápaly pľúc vo väzení a operácie vo väzení, ktoré prekonal, rad ďalších komplikácií po tom, ktoré všetky skôr zázrakom prežil," dodal Bouzek.

Václav Havel zomrel v nedeľu 18. decembra na Hrádečku, po jeho boku bola do posledného okamihu jeho manželka Dagmar. Podľa Sabiny Tančevovej, exprezidentovej tajomníčky, sa jeho pohreb uskutoční v piatok 23. decembra. Rakva s jeho pozostatkami je vystavená už oddnes v Prahe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu