Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Stav zdravotníctva je zlyhaním Uhliarika, tvrdí SaS

Ivan Uhliarik
Ivan Uhliarik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za zlyhanie ministra Ivana Uhliarika (KDH) považuje strana Sloboda a Solidarita (SaS) terajší stav v zdravotníctve. Kresťanskodemokratické hnutie a ich minister zdravotníctva Uhliarik zaň nesú plnú politickú zodpovednosť, uvádza sa v stanovisku SaS k aktuálnej situácii v zdravotníctve, o ktorom informovala hovorkyňa strany Tatiana Tóthová.

Podľa SaS totiž Uhliarik "počas plynutia výpovednej lehoty lekárov neprišiel doteraz so žiadnym konkrétnym riešením, ako zabezpečiť zdravotnú starostlivosť a ochranu života pacientov".

SaS "ostro protestuje proti vydieraniu Lekárskym odborovým združením. Odborári týmto organizovaným postupom, ktorý je v príkrom rozpore s ich poslaním, ohrozujú nielen poskytovanie potrebnej zdravotnej starostlivosti, ale aj životy ľudí".

Ako sa dodáva v stanovisku strany SaS, vyhlásenie núdzového stavu bez toho, aby minister zdravotníctva poskytol vláde analýzu o dopadoch výpovedí lekárov a bez návrhu alternatívneho riešenia, považujú za neprimerané. "Manažérske nezvládnutie situácie ministrom za KDH nemôže byť nahrádzané obmedzovaním ústavných práv občanov," konštatuje SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu