Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Radičová: Nové strany vždy robili problémy

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová si nemyslí, že novotvary (nové politické strany) priniesli šťastie na slovenskú politickú scénu.

"Vždy to bol problém. Nechcem tvoriť problémy," povedala predsedníčka vlády v exkluzívnom rozhovore pre na otázku, či si vie predstaviť, že by niekedy pôsobila v inej strane ako je SDKÚ-DS. "Šesť rokov odpovedám na túto otázku. Šesť rokov na ňu odpovedám rovnako. Pre stranu sa človek rozhoduje na základe hodnôt a programu, nie, že je proti niečomu, alebo niekomu," dodala. V zásadných hodnotách sa hodnoty SDKÚ-DS určite podľa Radičovej nezmenili. Napríklad či už ide o európsku agendu, alebo agendu reforiem.

„Politický omyl“, ako Radičovú nazval Robert Fico, ponúkol podľa premiérky niečo atypické pre slovenskú politickú scénu. "Presadzuje sa to ťažko. Pätnásť mesiacov ma Fico provokoval, aby som naskočila na jeho štýl. Nie vždy bolo ľahké si zahryznúť do jazyka, ale som presvedčená, že politika má vyzerať inak, že sa toho jedného dňa dožijeme, že hodnoty do politiky patria, že vytrhávanie viet z kontextu je účinné, ale len krátkodobo. Môžem vás ubezpečiť, že Ficova veta, podľa ktorej nebude sedieť v opozícii a vykrikovať na vládu, a ktorú nikdy nenaplnil, mu predvediem, že sa naplniť dá," vyhlásila.

O kandidátke do marcových parlamentných volieb Radičová bude s Mikulášom Dzurindom hovoriť v najbližších dňoch. Následne bude rokovanie najvyšších orgánov SDKÚ-DS. "O svojich predstavách budem najskôr informovať svojich kolegov v SDKÚ-DS," uviedla.

Radičová rozumie Ficovi, že potrebuje spochybňovať len a len jej osobu a šetriť ostatných predstaviteľov pravicových strán, aby si znovu nezavrel možnosť pre možné pravoľavé koalície. "Ja som vďačný terč. Neváha na to použiť všetky svoje prostriedky a nástroje. Pre mňa komunikácia s týmto pánom je nemožná," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu