Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poslanec Smeru: Sulík sa správa ako poloboh, bol rád centrom záujmu

Ján Podmanický
Ján Podmanický

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Ján Podmanický nevníma ako niečo zlé možnosť, že by po marcových predčasných parlamentných voľbách vznikla vláda Smeru-SD s niektorou pravicovou stranou.

"Prieskumy verejnej mienky smerujú k tomu, že vláda bude zostavená aj s niektorou zo súčasných vládnych pravicových strán. Osobne to nevnímam ako niečo zlé. Bolo by načase, aby na Slovensku vznikla vláda, ktorá sa dokáže dohodnúť na dôležitých strategických veciach, ako je napríklad jednotný názor na dôchodkový systém, diaľnice, energetickú a potravinovú bezpečnosť. To musia urobiť reprezentanti ľavice, aj pravice," povedal Podmanický. Na otázku, či si vie predstaviť vládnu spoluprácu v tandeme Robert Fico – Mikuláš Dzurinda, odpovedal: "Je to môj osobný názor, ale áno."

Podľa neho je dobre, že táto vláda padla tak rýchlo. "Je to šťastie pre Slovensko, pretože táto vláda dokázala, že bola neschopná. Celú energiu venovala vnútorným rozporom a roztržkám. Veľmi ťažko hľadali kompromisy. Bolo to stratených pätnásť mesiacov. Aj ich vlastní voliči vidia, že táto vláda bola veľkým sklamaním pre Slovensko," povedal.

Situácií, keď bola vláda na hrane, bolo podľa Podmanického viacero. "Každý mesiac prichádzala nejaká krízová situácia, keď koaliční partneri medzi sebou vytvárali konflikty. Sebazrútenie hrozilo každú chvíľu. Bolo len otázkou času, kedy k tomu dojde," vyhlásil.

Podmanického prekvapila tvrdošijnosť Richarda Sulíka. "Možno ma nemala prekvapiť, lebo Sulík sa viackrát prejavil ako tvrdohlavý a zanovitý človek, ktorý nebol ochotný diskutovať s iným názorom. Myslel si, že len jeho názory sú najlepšie na svete. Správal sa ako malý poloboh.". Vôbec mu podľa Podmanického nešlo o to, aby Slovensko neprijalo euroval, čo potvrdil tým, že mu schválenie eurovalu neprekážalo so Smerom-SD. Dokázal tým, že mu nejde o euroval, ale o vytĺkanie politického kapitálu. "Sulíkovi sa páčilo, že bol centrom záujmu svetových médií. Ako herec chcel dohrať svoju úlohu," dodal Podmanický.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu