Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Jobsa tajne pochovali, členovia cirkvi chceli demonštrovať

Steve Jobs Zobraziť galériu (10)
Steve Jobs

LOS ANGELES - Spoluzakladateľ firmy Apple Steve Jobs (†56), ktorý v stredu podľahol zákernej chorobe, bol pochovaný v piatok v kruhu svojich najbližších.

Denník Wall Street Journal informoval o pohrebe tajný zdroj, jediné čo však prezradil bol termín, neuviedol kedy a kde sa bude konať. Neskôr sa k organizácii pohrebu prihlásila baptistická cirkev Wesboro, ktorej predstavitelia neboli z pohrebu nadšení.

Jedna z členov cirkvi, ironicky pomocou iPhonu, napísala na sociálnu sieť Twitter, že chce demonštrovať na pohrebe, pretože Jobs „nechválil Boha a učil ľudí hriechom.“ Napriek nutkaniu na súkromnom pohrebe nedemonštrovala, ale povedala že tak urobí na verejnej rozlúčke.

CEO firmy Apple Tim Cook prezradil povedal zamestnancom, že „rozlúčka so Stevovým nezvyčajným životom sa bude konať v priebehu budúceho týždňa.“ Verejnú rozlúčku však Apple neplánuje. Keď chcete jednému z najvýznamnejších vynálezcov 21. storočia kondolovať môžete tak spraviť zaslaním emailu na adresu rememberingsteve@apple.com.

Úprimnú sústrasť rodine vyjadril aj americký prezident Barack Obama, ako aj jeho veľký rival Bill Gates.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu