Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Fanúšikovia sa lúčia s Jobsom: Vytvorili pre neho umelecký skvost!

Portrét Steva Jobsa z počítačových súčiastok
Portrét Steva Jobsa z počítačových súčiastok (Zdroj: Rex Features)

LONDÝN/BRATISLAVA - Za spoluzakladateľom spoločnosti Apple Stevom Jobsom (†56) smúti nielen rodina, priatelia, spolupracovníci či významné osobnosti spoločnosti, ale aj fanúšikovia, ktorí si ho vážia pre jeho prínos do sveta technológií. Dvaja z nich mu vzdali hold originálnym spôsobom.

Benjamin Redford a Genis Carreras zostavili Jobsov portrét z častí rozobratého MacBooku. "Jednoducho sme chceli poďakovať Stevovi tak, že vytvoríme niečo pomocou jeho práce," uviedol Genis. Ich dielo je dôkazom, že mladíci dokázali skĺbiť svoj odkaz s veľmi vkusným a zaujímavým umením.

Charizmatický Steve Jobs, ktorého svet označuje za počítačového génia, podľahol v stredu rakovine pankreasu. Ešte v auguste rezignoval na funkciu hlavného výkonného riaditeľa spoločnosti Apple, čo oznámil v liste adresovanom výboru riaditeľov. Neočakávaným krokom tak Jobs ukončil svoje 14-ročné pôsobenie na čele spoločnosti.

"Stevova genialita, nadšenie a energia boli zdrojom nespočítateľných inovácií na obohatenie a zlepšenie nášho života. Svet je vďaka Stevovi neopísateľne lepší," uviedol Apple na svojej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu