Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Spišiak: Nález ohorenej mŕtvoly nesúvisel s Valkovou vraždou

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Smrť muža, ktorého obhorenú mŕtvolu objavili asi v polovici novembra v aute na okraji Bratislavy, nesúvisela s vraždou známeho právnika Ernesta Valka.

Novinárom to povedal policajný prezident Jaroslav Spišiak. O možnom spojení oboch prípadov informovali niektoré médiá. Spišiak odmietol novinárom poskytnúť podrobnejšie informácie o Valkovej vražde.

Polícia už po niekoľkých hodinách po nájdení obhorenej mŕtvoly vraj vedela, že obe vraždy spolu nesúvisia. "Z taktického hľadiska sme toto nevyvrátili," tvrdil Spišiak.

Z usmrtenia muža, ktorého objavili v lese pri bratislavskej časti Devínska Nová Ves, polícia podľa Spišika obvinila "jednu z osôb". Príčinou vraždy mohli byť vraj jeho dlžoby.

Spišiak nechcel zverejniť bližšie podrobnosti o vyšetrovaní vraždy Valka. "Radšej strpíme kritiku, možno aj oprávnenú, ale budeme postupovať tak, ako je taktické a vhodné v tomto veľmi významnom spoločensky nebezpečnom prípade," tvrdil Spišiak.

Policajný prezident však prezradil, že polícia preverila aj niektoré informácie médií. "Dokonca sme vyšetrovanie rozviedli aj na zistenie rôznych verzií, ktoré poskytujú či už médiá svojim vlastným úsudkom, teda novinári tých médií alebo rôzni bezpečnostní analytici," poznamenal Spišiak, podľa ktorého sa však vyšetrovatelia nedozvedeli pri vypočúvaní týchto spôsob nič podstatné.

Nedávna Valkova vražda otriasla politikmi i právnikmi. Na rozlúčku s ním prišli viacerí poprední politici vrátane premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Bývalého predsedu československého Ústavného súdu zastrelili 8. novembra, telo našli v jeho dome v Limbachu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu