Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mikloš sa ujal funkcie dočasného ministra hospodárstva

I. Mikloš sa chce venovať aj privatizácii Slovenských elektrární a problémom s výstavbou automobilky Hyundai/Kia.
I. Mikloš sa chce venovať aj privatizácii Slovenských elektrární a problémom s výstavbou automobilky Hyundai/Kia.

BRATISLAVA - Minister financií Ivan Mikloš chce vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť vo veci presunu viac ako 1,5 mld. Sk z Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP) na účet súkromnej spoločnosti. Uviedol to dnes Mikloš potom, čo ho predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda uviedol do úradu dočasne povereného ministra hospodárstva. "Považujem jednoducho za nehoráznosť, aby sa bez vedomia Správnej rady NARMSP takto presunuli peniaze," povedal Mikloš.

Minister financií Ivan Mikloš chce, pokiaľ bude zastávať aj funkciu ministra hospodárstva, venovať privatizácii Slovenských elektrární, a.s. (SE) a problémom s výstavbou automobilky Hyundai/Kia. "Proces privatizácie SE je potrebné urýchliť a uskutočniť, ale nie za každú cenu. Musí to byť pre Slovensko výhodné a v súlade so súťažnými podmienkami," dodal Mikloš. Podľa neho sa situácia v otázke výstavby automobilky Hyundai/Kia aj vinou bývalého vedenia ministerstva hospodárstva stala už neúnosnou. Ako dočasný šéf ministerstva hospodárstva chce tiež pripraviť pravidlá pre poskytovanie investičných stimulov.

Mikloša dnes poveril dočasným riadením rezortu hospodárstva prezident SR Ivan Gašparovič po tom, čo na návrh premiéra Mikuláša Dzurindu z tejto funkcie odvolal Pavla Ruska. Gašparovič dnes pri poverení Mikloša riadením rezortu hospodárstva uviedol, že Mikloša si vybral, pretože má ako minister financií po odbornej stránke najbližšie k problematike ministerstva. Zároveň vyslovil presvedčenie, že premiér celú situáciu rýchlo vyrieši.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu